Blog

Masterclass kleur en stijl in Gent: héél leuk!

11 May 08 09:53 PM

Vrijdagavond hadden we de eerste van twee masterclasses Kleur en stijl. In deze workshop maken we een sieraad dat echt bij je past.

Omdat een halssnoer of oorringen zo dicht bij je gezicht komen, is het heel belangrijk dat ze perfect bij je type passen. Het heeft geen enkele zin om een accessoire zoals een ketting of een sjaal te dragen als die je niet flatteren, dan draag je beter niets.

Iedereen kreeg een spiegel voor zich (niet altijd even leuk, zeker als je per ongeluk de vergrotende kant voor je hebt...) om een beter inzicht te krijgen in het eigen type. Aan de hand van een schema zoeken we voor elke deelnemer uit welk van de zes kenmerken van kleur (licht, donker, helder, gedempt, koel, warm) voor haar dominant is. Het is echt een interessante oefening om te doen: voor de ene zomer kan het aspect "licht" bv het belangrijkste zijn, voor de andere zomer het aspect "gedempt". Omdat een halssnoer of oorringen zo dicht bij je gezicht komen, is het belangrijk dat je dat dominante kenmerk voor ogen houdt bij het maken van een halssnoer. Een van de cursisten was bv. een zomerwinter: koel, vrij donker en vrij helder. De jurk die ze had meegebracht was echter vrij licht en eerder warm van kleur, niet direct wat je zou aanraden voor een zomerwinter. We maakten voor haar een halssnoer met donkere koelrode granaat. Het resultaat was schitterend: het halssnoer bracht de jurk volledig in balans en het effect werd nog versterkt door een donkere koelrode lippenstift (nummer 46).

Het was verbluffend: iedereen ging naar huis met een prachtig sieraad. En wat ook opviel: het kiezen gaat zoveel sneller als je een goed inzicht hebt in je type. En dat gaat verder dan weten of je een zomer of een herfst bent. Als je weet welk kenmerk voor jou dominant is, kun je daarmee elke outfit "goed" krijgen, ook al zijn het niet echt jouw kleuren.

Er zijn nog twee plaatsen vrij voor de workshop in Antwerpen op donderdag 22 mei.


comments powered by Disqus