Blog

Workshop glasfusing: zelf glasjuwelen maken met Venetiaans glas

25 December 10 07:04 PM

Ons verhaal met het vintage Venetiaans glas krijgt nog een staartje!

In de nieuwe workshop glasfusing maak je kennis met een nieuwe techniek: stukjes glas in de microgolfoven versmelten tot unieke juwelen.

 IMG_3925 IMG_3937

Een speciaal toestel, de “Hot Pot”, wordt in de microgolfoven geplaatst. De Hot Pot concentreert alle warmte op één plaats en zo wordt in vijf minuten een temperatuur van meer dan 800°C bereikt, heet genoeg om zelf unieke juwelen te creëren.

Maar Zahia zou Zahia niet zijn als we niet onze eigen stempel zouden drukken op deze nieuwe techniek! Bij Zahia werk je met Venetiaans glas van Murano. Bovendien kun je in dat Muranoglas, als je dat wil, vintage millefiori en vintage glas uit de jaren dertig verwerken!

IMG_2222IMG_2077

De zelfgemaakte cabochons verwerk je in het laatste anderhalf uur tot een set unieke juwelen. Ook dit extra anderhalf uur is uniek in vergelijking met andere opleidingscentra!

De workshop glasfusing duurt vijf uur.

In de voormiddag smelt je onder begeleiding van de ervaren glaskunstenaar Marc Haderman stukjes glas en millefiori in de Hot Pot. Het is ongelooflijk dat zulke hoge temperaturen bereikt kunnen worden in de microgolfoven!

Daarna eten we samen een broodje (inbegrepen in het inschrijvingsgeld) terwijl het glas rustig afkoelt.

In de namiddag leer je hoe je de mooie, handgemaakte glaskunstwerkjes verwerkt tot je eigen unieke collectie juwelen. Je leert de cabochons opschuren, je leert werken met tweecomponentenlijm. Je werkt met verschillende basisstukken in zilver, verguld zilver of metaal om er oorstekertjes, oorclips, een ring, een broche, een pin, een hangertje, een haarspeld of zelfs knoopjes mee te maken.

IMG_3937IMG_3928

Enige voorkennis is niet vereist.

Schrijf snel in, deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met een externe lesgever, het aantal inschrijvingsdata is beperkt.

We zetten alle Zahia-troeven nog eens op een rijtje:

- Bij Zahia werk je in de workshop glasfusing met Venetiaans glas van Murano, elders met goedkoop Chinees glas. De kleuren van het Venetiaans glas zijn onovertroffen.

- Bovendien kan je in je glaskunstwerk vintage millefiori en vintage glas uit de jaren dertig verwerken! Ook hier weer: geen vergelijking mogelijk met de nieuwe millefiori uit China.

- In andere opleidingscentra maak je wel glazen cabochons maar is er vaak geen tijd meer om die nadien te verwerken tot echte sieraden. Bij Zahia duurt de workshop 5 uur ipv de gebruikelijke 3 uur, zodat je ook echt met een sieradenset naar huis gaat. Er komt bij de afwerking immers nog wat techniek kijken: de cabochons moeten opgeschuurd worden, je leert werken met tweecomponentenlijm.

- Het aanbod findings om de glasjuwelen af te werken is enorm uitgebreid en kwalitatief hoogwaardig. Je kan kiezen voor oorringen, ringen, hangers, broches, pins, haarspeldjes, knopen...

- Broodjeslunch is inbegrepen!


comments powered by Disqus