Blog

Groot lot vintage Murano-glas!

03 May 15 11:45 AM

Na jaren geduldig wachten hebben we deze maand een groot lot vintage Murano-glas kunnen aankopen!

 

stock vintage murano

Twee jaar geleden werd ik in Venetië voorgesteld aan een mevrouw van wie de moeder in de jaren vijftig en zestig een sieraden-atelier had in Venetië.

 

Ze ontwierp sieraden met Murano-glas en liet die maken in haar atelier in Venetië. Ze verkocht de sieraden aan verschillende juwelenwinkels in Venetië en Murano.

 

De kralen waarmee ze de snoeren en oorringen samenstelde, liet ze maken door “perlaie”, kralenmaaksters die thuis kralen maakten en daarvoor per stuk betaald werden.

 

De vrouw was gepassioneerd door kralen. Ze stond erom bekend dat ze altijd werk gaf aan wie werk vroeg of aan wie krap bij kas zat.

 

Op die manier bouwde ze een grote stock op, veel groter dan eigenlijk nodig was voor haar zaak.

 

Toen de vrouw overleed, dertig jaar geleden, erfden de twee dochters de stock. Maar de twee dochters leefden in onmin en tientallen jaren bleef de stock onaangeroerd staan in een opslagplaats in Venetië.

 

IMG_2189

Na twee jaar voorzichtig aandringen werd ons geduld beloond: één van de dochters wou dan toch verkopen.

 

In februari mochten we een kijkje gaan nemen in de opslagplaats. We troffen een schat aan: tientallen dozen, honderden kilo’s Murano-glas uit de jaren veertig, vijftig en zestig!

 

IMG_2186IMG_2022

Er zit van alles tussen: gewonden en geblazen kralen, cabochons, bloemen en blaadjes, afgewerkte en bijna afgewerkte sieraden, metalen fournituren en ketting…

 

IMG_2040IMG_2131

En nu staan deze kralen (meer dan een ton) hier bij ons!

 

murano lier

We gaan aan het werk en laten jullie snel genieten van een eerste lot! We gaan beginnen met het metaal, je hoort er snel meer van!

metaal


comments powered by Disqus