Blog

Apatiet, amethist, dieprode granaat. . . nieuwe halfedelstenen in kastjes!

03 May 18 03:01 PM

Onze laatste collectie halfedelstenen in kastjes was zo’n succes, dat we voor de zomer nieuwe bedels en links hebben laten maken.

Er is opnieuw stock van de populairste stuks, maar er zijn ook schitterende nieuwe halfedelstenen in jullie favoriete vormen!

 

De collectie ligt nu in alle winkels en is overal identiek. Ook op de webshop staat zo goed als het volledige aanbod online.

Bezel gemstones bedels en linkjes om juwelen en sieraden te maken

Het is meteen het ideale moment om deze nieuwe collectie te komen ontdekken, want er staan de komende dagen heel wat acties en events op de planning! Hier een overzichtje van wat je de komende week mag verwachten in de winkels:

 

- Zahia Antwerpen is open van 13u tot 17u tijdens de shoppingzondag op 6 mei.

 

Dat is meteen de start van onze moederdagactie: vanaf zondag 6 mei  tot en met zaterdag 12 mei krijg je 10% korting op alle afgewerkte juwelen in de winkels! Want moederdag is het ideale moment om je mama te verrassen met een uniek juweeltje! ;) 

 

Let op, enkel Zahia Antwerpen is open op zondag 6 mei. In de andere winkels start de actie vanaf dinsdag 8 mei (en bij Zahia Gent op woensdag 9 mei). De actie is niet geldig op een juweel op maat.

 

- Bij Zahia Aalst word je nu zaterdag 5 mei extra verwend tijdens de Topdag! Alle aankopen komen die dag dubbel op de klantenkaart, er zijn soldenkralen aan echte topdag-prijsjes en je kan deelnemen aan een leuke winactie! De winnaar mag samen met 5 vriendinnen een workshop naar keuze volgen. Een niet-te-missen kans! *

 

*Deelnemen kan enkel bij op zaterdag 5 mei. De winnaar mag samen met 5 vriendinnen een workshop naar keuze volgen, met uitzondering van de workshops 'Parels knopen' en 'Werken met de loom'. Het inschrijvingsgeld krijg je cadeau, de gebruikte kralen en materialen dienen wel afgerekend te worden.

 

- En ook bij Zahia Mechelen kan je profiteren van mooie kortingen tijdens de lentebraderij! Op vrijdag 11 en zaterdag 12 mei krijg je 10% korting op de volledige collectie (dus ook op kralen en materiaal)! Bovendien krijg je bij inschrijving voor een workshop bij Zahia Mechelen op vrijdag 11 en zaterdag 12 mei een cadeaubon twv. €10 die je kan gebruiken om materialen en kralen mee aan te kopen tijdens de workshop! Vermeld zeker 'lentebraderij' in de opmerking van je inschrijving.

 

Het wordt een fantastische week vol acties en het belooft zonnig weer te worden, dus kom zeker eens langs! Dit is het ideale moment om de nieuwe halfedelstenen in kastjes te komen bekijken.

 

En dan nu de nieuwe stenen : –)

Bezels bedels en linkjes met apatiet edelsteen om juwelen en sieraden te maken

Nieuw is deze azuurblauwe apatiet. Een fantastische kleur voor de zomer!

 

Apatiet is een minder gekende edelsteen, maar komt voor in een grote verscheidenheid aan kleuren waarvan blauw, groen en groenblauw het meest voorkomend zijn. De naam is afgeleid van het Griekse woord 'apatao' ('ik bedrieg'). Het kreeg deze naam van de Duitse mineraloog Abraham Gottlob Werner. Het bedriegelijke aan apatiet is dat de kristalvorm heel erg op beril lijkt, maar chemisch totaal anders is. Deze steen werd vroeger vaak aanzien als aquamarijn of smaragd, beiden een variant van beril.

Bezels bedels en linkjes met apatiet edelsteen om juwelen te maken

 

Van intens blauw naar paars, want we hebben nu ook bedels en linkjes met amethist!

gemstone bezels bedels en link met amethist edelsteen, zelf juwelen en sieraden makenhalfedelstenen in kastjes, waaier amethist

 

En chalcedoon in verschillende kleuren.

 

Chalcedoon is een verzamelnaam voor kwartsen met microscopisch kleine kristallen. De chalcedoonfamilie omvat oa. ook agaat, jasper, kornalijn, chrysopraas, onyx en aventurijn en is zachter dan andere kwartsen. Zijn naam komt van ‘Calchedon’, een oude havenstad in het huidige Turkije. Chalcedoon is één van de eerste ruwe materialen die door de mens werden gebruikt voor de vervaardiging van speerpunten, messen en gebruiksvoorwerpen.

bezel gemstones bedels en links met chalcedoon edelsteen om zelf juwelen en sieraden te makenhalfedelstenen in kastjes, pink and lavender chalcedony

 

De kleine rechthoekjes hebben we ook nog met rode agaat, peridot en amazoniet. Er zijn zowel bedels als linkjes.

halfedelstenen in kastjes, lavender chalcedony, red agate, peridot, yellow chalcedony

 

Labradoriet kan natuurlijk niet ontbreken! Genoemd naar zijn vindplaats in Canada, vertoont deze halfedelsteen een prachtig kleurenspel in metallic blauwe en groene tinten, het zeer geliefde ‘labradoriseren’.

Bezels bedels en linkjes met labradoriet edelsteen om juwelen te makenhalfedelstenen in kastjes, labradoriet

 

Granaat in een intense, dieprode kleur. De naam van deze edelsteen is afgeleid van het Latijnse ‘granatus’ wat ‘zoals een zaadje’ betekent omdat de kleur van de steen lijkt op de zaadjes van een granaatappel.

Bezel gemstones bedels en linkjes met rode granaat edelsteen om juwelen te makenBezel gemstones bedels en linkjes met rode granaat edelsteen om juwelen en sieraden te maken

 

Mooie perzikkleurige maansteen

Bezel gemstones bedels en linkjes met maansteen om juwelen te maken

 

En de zeer geliefde kwartsvariëteiten rozenkwarts en rookkwarts.

Bezel gemstones bedels en linkjes met rozenkwarts edelsteen om juwelen te makenBezel gemstones bedels en linkjes met rookkwarts edelsteen om juwelen te maken

 

De collectie ligt nu in alle winkels en is overal identiek! Ook op de webshop staat zo goed als het volledige aanbod online.


comments powered by Disqus