Blog

Muranoglas: de collectie, de kralen, de workshop

28 July 09 07:16 PM

We hebben u er al over verteld in de blog over onze reis naar Venetië: in Murano hebben we onze eigen kralen laten maken en dit is het resultaat: een unieke collectie sieraden en kralen én een nieuwe workshop, Werken met Murano-glas.

De collectie is opgebouwd rond tubi, licht gebogen mondgeblazen kralen. Deze bijzondere kralen volgen de halsslijn perfect en zijn bijzonder flatterend.

collier 1 inne eerste collier

 

snoer sofie sofie met snoer

 

Martine collier martinebis

 

valerie valerie met collier

 

De tubi zijn mondgeblazen en speciaal voor Zahia gemaakt in Murano.

geblazen1 geblazen2

geblazen4 geblazen3

De grote platte kralen zijn ook mondgeblazen, ze worden na het blazen met speciale tangen geplet. Ze zijn er in verschillende maten en in alle kleuren van de regenboog. Er zijn blinkende en gesatineerde, matte kralen. Een kraal mat maken kan op verschillende manieren: de minst ecologische is door een zuur te gebruiken. Onze kralen worden getrommeld in een zandbad, omslachtiger, maar onschadelijk voor het milieu.

Venezia 09 078 Venezia 09 079

 

Om een gewonden kraal te maken vertrek je van een glazen staaf die je in een hittebron houdt. Het glas smelt en wordt rond een metalen staaf gewonden. Elke kraal is anders en uniek!

gewonden1 gewondenbis

 

Venezia 09 075 Venezia 09 069 Venezia 09 071 Venezia 09 080

Venezia 09 081 Venezia 09 082

Hieronder vindt u nog een aantal prachtige ontwerpen van Renate en Valerie.

geel licht

inne2 takje

oranjerood Martine collier

Het "koraaltakje" op de middenste foto rechts is ook glas en wordt gemaakt volgens het procédé van "suppialume": een glazen staaf wordt vloeibaar gemaakt in een hittebron waarna je ermee kan "tekenen".

takje1 takje2

We hebben ze in oranje, rood en zwart en voor de durvers in citroengeel! Heel mooi ook aan een verzilverde of vergulde nekring op een sober jurkje...

India  alu  murano 064 India  alu  murano 069

U kunt met dit materiaal natuurlijk ook zelf aan de slag. Om u op weg te zetten, hebben we een nieuwe workshop uitgewerkt: werken met Murano-glas. In deze workshop ligt het accent op het ontwerp. De bijzondere vorm van de tubi vraagt immers om een doordacht ontwerp. Daarom is er na de inleiding in de workshop een uitgebreid "pas-moment": u past de verschillende modellen voor de spiegel en krijgt zo een betere kijk op wat u staat en wat u wil.

Ongetwijfeld bent u even enthousiast over het Murano-glas als wij!

Zelf glazen kralen maken? Dit standaardwerk helpt u op weg:

 

Meer weten over Murano?

Venetië en Venetiaans glas komen ook uitgebreid aan bod in de workshop De geheime wereld van de oude glaskralen.

 


comments powered by Disqus