Blog

Hoe draag je zwart?

15 December 10 01:23 PM

Zwart hoort bij de feestdagen maar als je ooit een kleuranalyse hebt gehad, weet je dat zwart in bijna geen enkele kleurenwaaier zit. Mag je dan geen zwart dragen? Tuurlijk wel, hieronder lees je waarmee je zwart het beste kan combineren. Heel veel praktische tips voor make-up en accessoires!

Belangrijk is dat je weet wat je dominante kleurkenmerk is: ben je hoofdzakelijk licht, donker, koel, warm, helder, of gedempt?

Niet meteen duidelijk? Schrijf je in voor een workshop Ken je kleuren (of vraag er eentje cadeau onder de kerstboom!).

Hier gaan we dan:

Je bent licht en koel (zomer, zomer-lente)

Zwart zit niet in je palet, maar als je asblond haar hebt contrasteert het mooi met zwart. Draag zwart niet vlak bij je gezicht maar zorg voor een open halsuitsnijding en combineer zwart met één van je beste kleuren bij je gezicht: lila is een topper!

IMG_3600IMG_3740IMG_3457IMG_3395

Vermijd te sterke lippenstift (kies voor nummer 4 van Make-Up Studio) of te zware oogmake-up.

Je bent licht en warm (lente, zomer-lente)

Zwart zit niet in je palet maar je kunt het afzwakken met één van de lichte, warme tinten uit je palet: perzik, licht perzik, geel-groen, limoen, licht goud. Vermijd zwart-wit. Draag zwart niet vlak tegen je gezicht: vermijd dus zwarte rolkragen, zwarte T-shirts met ronde hals, zwarte opstaande kraagjes.

IMG_3471IMG_3407

Voor ’s avonds: maak zwart feestelijker met goud of gekleurde sieraden.

Je bent donker en warm

Zwart staat je goed, draag het bij voorkeur in combinatie met de andere diepe warme kleuren uit je palet.

IMG_3776IMG_3550

IMG_3576IMG_3578

Voor een sterke look: combineer zwart met mahonie of met tomatenrood. Eventueel met een rood accessoire: een rood halssnoer of een rode handtas.

IMG_3718IMG_3563

Voor een softere, meer “aaibare” look: zwart met camel of koffie.

IMG_2601IMG_2621

Vermijd zwart-wit maar ga voor gebroken wit of ivoor.

De terracotta-kleuren uit je make-up halen het zwart uit je kleren op.

Je bent donker en koel

Je kunt uitstekend zwart dragen, zowel voor werk als voor vrije tijd. Je kunt ook gerust zwart met wit combineren.

DSCN6771DSCN6767

Voor een dramatische look, combineer zwart met een contrasterende kleur,

IMG_3570IMG_3539

IMG_3212IMG_2855

voor een meer “understated” effect, draag zwart met donker petroleumgroen of met pruim.

IMG_3535

Je bent warm en gedempt (herfst, zomer-herfst)

Zwart zit niet in je palet, zeker niet als je een bleke huid hebt, je ziet er met zwart nog bleker uit. Combineer zwart met één van de warme gedempte kleuren uit je palet: mosterd, terracotta, … Draag een halsuitsnijding en breng warmte in je outfit door het sieraad. Ga voor matte stenen. Zachte, soepele stoffen zijn meer flatterend omdat ze het licht absorberen en het zwart dempen. Details zoals speciale boordjes, kantjes, franjes, plooitjes… verzachten de look. Hou je make-upkleuren gedempt en warm, ga niet te donker in de oogschaduw. Gouden juwelen en kralen verzachten de look

IMG_2759IMG_1910

IMG_1904IMG_2017

Je bent warm en helder (lente, lente-winter)

Zwart zit niet in je palet, maar als je het combineert met de helderste en lichtste kleuren uit je palet kan het effect bijzonder zijn. Zorg ervoor dat je je beste kleuren bij je gezicht draagt: koraalroze, zalmroze…

IMG_2326IMG_2766

IMG_3274IMG_2741

Draag je alleen zwart, zorg dan voor een open halsuitsnijding en gouden sieraden of kralen in jouw kleuren.

Make-up: warm en licht, vermijd donkere kleuren rond de ogen.

Je bent koel en gedempt (zomer)

Zwart kan maar vermijd zwart vlak bij je gezicht. Kies voor stof met een zachte structuur: tweed, fluweel, wilde zijde, zwarte jeansstof…

Als je zwart draagt met weinig textuur, draag het dan met lavendel, amethist, of poederroze bij je gezicht.

IMG_3744IMG_3786

Sieraden: parels staan prachtig bij een zwart jurkje met een halsuitsnijding!

Je bent koel en helder

Zwart is een belangrijke kleur uit je palet, je kunt het combineren met veel andere kleuren zolang er voldoende contrast is. Combineer zwart dus met lichte of heldere kleuren zoals wit, fel roze, ijsroze, helderblauw. Bijzonder mooi ook voor jou: facetgeslepen stenen, strass. Fleur een zwart jasje of topje op met een opvallende broche of sjaal.

IMG_3399IMG_3415

IMG_3629IMG_3747

IMG_3214IMG_3094

Je bent helder en warm (lente)

Zwart kan zeker maar draag het niet van top tot teen, combineer het met een heldere contrasterende kleur zoals zalmroze, koraalroze of watermeloen, ook met citroengeel of licht perzik. Kies verder ofwel voor een heldere oogschaduw ofwel voor een lippenstift in een heldere, warme, contrasterende kleur.

IMG_3824IMG_3771

IMG_3511IMG_3219

IMG_3090IMG_3061

’s Avonds draag je zwart met fel gekleurde juwelen, het mag schitteren! Je kan ook gaan voor glimmende stoffen zoals zijde of satijn, die het licht reflecteren.

Je bent helder en koel

Zwart past mooi bij je donkere haar, je kunt zwart en wit dragen, overdag en ’s avonds. Je kunt zwart ook combineren met ijskleuren (icy pink, icy blauw… of met heldere kleuren. Als je zwart draagt, zet dan je ogen extra in de verf en kies voor een felle lipstick mét lipgloss. Draag je alleen zwart, denk dan aan sieraden in zilver of wit goud.

IMG_3520IMG_3395


comments powered by Disqus