Blog

Zahia Exclusive collectie: edelstenen van topkwaliteit!

29 November 17 11:31 PM

Tromgeroffel en vuurwerk graag, want met veel trots en in primeur stellen we jullie onze allereerste Zahia Exclusive collectie voor!

 

Het resultaat van maandenlang werk door ons hele team; slijpvormen ontwerpen, edelstenen uitkiezen, samples bekijken en aanpassen,… and the list goes on : –)

 

Maar het was het allemaal meer dan waard, want het resultaat is werkelijk magnifiek!

 

Dit is een collectie edelstenen van topkwaliteit zoals je kan vinden bij high-end juweliers en goudsmeden. Ze zijn ongelofelijk helder en zuiver en vakkundig geslepen in strakke, hedendaagse vormen die de glans en schittering  van de steen maximaal doen uitkomen.

 

De collectie is van a tot z helemaal door ons uitgewerkt, in overleg met gespecialiseerde vakmensen. We zijn dan ook ontzettend trots dat we jullie deze kwaliteit kunnen aanbieden, want dit is subliem materiaal en veruit één van onze mooiste collecties van de afgelopen jaren!

 

zahia exclusive collectie edelstenen

sautoir met onyx, dolomiet, unakiet, veldspaat en jasper kralen_Zahia exclusive collection-2

Sautoir met zwarte onyx, skyblue onyx, jaspis, veldspaat, unakiet, dolomiet en velvet lint

 

Bij het samenstellen van nieuwe collecties gaan we steeds op zoek naar de mooiste en meest kwalitatieve kralen en materialen. Een zoektocht die niet altijd even vanzelfsprekend is, en ons dit jaar helemaal tot in het verre India heeft gebracht. Daar bezochten we lokale ateliers en leveranciers en zagen we hoe professionele slijpers ruwe stenen bewerkten tot prachtige, waardevolle edelstenen.

 

ruwe aquamarijn_zahia

Ruwe aquamarijn

 

Een zeer inspirerende reis die het begin was van een nieuw Zahia avontuur! 

Dankzij de goede contacten die we in India hebben kunnen leggen, zijn we gestart met het creëren van onze eigen collecties. Zo zijn we niet meer afhankelijk van het aanbod, maar bepalen we dat zelf. 

We lanceerden afgelopen zomer al een reeks met fijn uitgewerkte filigraan stukjes, en ook de stenen in kastjes worden er voor ons gemaakt. En nu is deze Zahia Exclusive collectie daar een heel mooi vervolg op!

 

Het is voor ons ook heel belangrijk in dit verhaal om te weten wie en hoe er aan onze collecties wordt gewerkt. Daarom gaan we regelmatig ter plaatse om de ateliers te bezoeken. Zo zijn we er zeker van dat alles in goede en verantwoorde omstandigheden wordt gemaakt, met respect voor mens en materialen.

 

edelsteen slijpers in een atelier in India_Zahia edelsteen bewerkers in een atelier in India_Zahia   

IMG_0223 IMG_0230 

Edelsteenbewerkers in het atelier in India

 

Elk stuk van deze collectie is door ons ontworpen.  Lina tekende de vormen van de kralen, en in samenwerking met een meesterslijper kozen we de stenen die het beste bij deze vormen pasten. Sommige stukken vonden we mooier als ze mat waren, anderen werden dan weer gepolijst, of zelfs extra gepolijst. We bekeken elk detail tot in de puntjes, om tot het mooiste en meest kwalitatieve resultaat te komen!

 

En dat resultaat kan je vanaf nu vrijdag, 1 december, in onze winkels komen ontdekken! Kom vooral zelf kijken en laat je inspireren door de sublieme kwaliteit van de edelstenen, het rijke kleurenpalet en de hedendaagse, grafische vormen. Hier maak je de mooiste juwelen mee!

 

Ook Valerie ging vol enthousiasme aan de slag met dit mooie materiaal en creërde enkele sautoirs en fijne halssnoertjes. Ze combineerde de edelstenen met fluwelen lint (ook nieuw, trouwens!), of fijne edelsteentjes op snoer tot  klassevolle juwelen.

 

sautoir met roze opaal, onyx en dolomiet kralen_Zahia exclusive collection_2

Sautoir met roze opaal, groene onyx, sky blue onyx, dolomiet en velvet lint

 

sautoir met roze opaal en unakiet kralen_Zahia exclusive collection

Halssnoer met roze opaal, unakiet en velvet lint

 

Er zijn honderden soorten edelstenen, en nog eens evenveel variëteiten. Ook vandaag worden er nog steeds nieuwe edelstenen ontdekt of vind men variëteiten van mineralen met de kwaliteiten van edelstenen.

Het aanbod is enorm uitgebreid, daarom geven we jullie aan de hand van deze blog graag wat meer achtergrondinfo om de unieke kwaliteiten van de edelstenen uit de Zahia Exclusive collectie te kaderen.

 

Over de term edelsteen bestaat nochtans geen eenduidige definitie. De meeste edelstenen zijn mineralen (vb. diamant), mineraalaggregaten (vb. lapis lazuli) of gesteenten (vb. obsidiaan). Maar ook organische materialen zoals koraal en parels worden tot de edelstenen gerekend.

 

Sommige stenen worden vooral gewaardeerd omwille van hun kleur, andere dan weer voor hun unieke lichtspel of glans. Ze hebben echter allemaal één ding gemeenschappelijk: het zijn bijzondere en mooie materialen. En dat is meteen ook de voornaamste reden waarom wij zo van edelstenen houden, ze zijn gewoon pràchtig! ; –)

 

zahia exclusive collectie edelstenen-3

 

De waarde en kwaliteit van edelstenen werd vroeger vooral bepaald aan de hand van hun positie op Mohs scale. Dit is een tabel die 150 jaar geleden werd opgesteld door Friedrich Mohs en de hardheid en krasgevoeligheid van stenen aangeeft op een schaal van 1 tot 10. Hierbij is 1 het zachts en 10 het hardst.

Hoe harder de steen, hoe minder gevoelig voor krassen en hoe duurzamer. Vroeger sprak men daarom bij stenen met een hardheid vanaf 8 van ‘edelsteenhardheid’. Tegenwoordig is deze uitdrukking echter achterhaald en niet meer in gebruik, er zijn immers waardevolle edelstenen die niet zo hard zijn.

 

Wij kozen voor onze Zahia Exclusive collectie vooral opake stenen (zoals lapis lazuli en jasper) en half opake stenen (zoals maansteen en labradoriet), die op Mohs scale een hardheid hebben van 6, 7 en 8. Toch spreken we hier ook allemaal over edelstenen, vanwege hun uitmuntende kwaliteit.

 

Die kwaliteit vinden we enerzijds terug in de zuiverheid van de stenen. Kleine insluitsels (die soms enkel met een microscoop zichtbaar zijn) zoals luchtbelletjes, splijtscheurtjes of kleine kristallen kunnen de kleur en het uitzicht van de steen beïnvloeden. Soms zorgt dit voor een spectaculair resultaat, zoals de goudgele rutielnaalden in bergkristal, maar vaak wordt dit ervaren als waardeverminderend.

 

Hoewel er geen edelstenen zijn die 100% zuiver zijn, kozen we specifiek voor stenen van topkwaliteit met weinig tot geen insluitsels.

 

geknoopt halssnoer met roze opaal, veldspaat en vesoniet_Zahia exclusive collection-2

Halssnoer met vesoniet, roze opaal en veldspaat

 

Om de schoonheid van een edelsteen helemaal tot z’n recht te laten komen, wordt deze altijd geslepen. Door het slijpen en polijsten wordt een ‘ruwe’ steen veredeld. Het slijpsel van de steen is dus van groot belang voor de optische en esthetische kwaliteit.

Wij lieten ons bij het ontwerpen van de slijpvormen daarom ook adviseren door een meesterslijper met jarenlange ervaring in het verwerken van high quality edelstenen. De perfecte slijpvorm zorgt er immers voor dat de glans en schittering van de edelsteen maximaal tot uiting kan komen.

 

Die glans onstaat door reflectie van het licht op het oppervlak van de steen. De meest gewaardeerde glans is de diamantglans, de meest voorkomende is de glasglans, die zien we bijvoorbeeld bij aquamarijn en vesoniet.

Een vet-, metaal-, parelmoer-, zijde- en wasglans zijn zeldzamer. Niet-glanzende stenen noemen we mat. Omdat we voor onze Zahia Exclusive collectie enkel hebben gewerkt met edelstenen van de hoogste kwaliteit, en ze door vakkundige slijpers zijn verwerkt, komt de glans bij elk stuk mooi tot zijn recht.

 

cognac kwarts, roze opaal_zahia exclusive collectie

 

Misschien wel één van de meest gewaardeerde eigenschappen van een edelsteen is zijn kleur. Op onyx en groene amethist na, zijn alle edelstenen uit deze Zahia Exclusive collectie 100% natuurlijk en niet bewerkt om de kleur te versterken of manipuleren. De ruwe, nog onbewerkte stenen worden rechtstreeks door onze leverancier uit de mijnen (wereldwijd) aangekocht, en nadien door hen geslepen.

 

Natuurlijke onyx is heel licht van kleur en wordt altijd, ongeacht de kwaliteit, gemanipuleerd. Het meest gekend is de zwarte onyx, maar wij hebben ook blauwe (sky blue), rode en groene onyx in onze collectie. De kleuren zijn zo natuurgetrouw dat je ze met het blote oog niet kan onderscheiden van een natuurlijke kleur.

 

groene onyx, blauwe onyx en rode onyx_zahia exclusive collection_ware grootte

Groene onyx, sky blue onyx & rode onyx / gepolijst / kralen op ware grootte

 

sky blue onyx_zahia exclusive collection

zwarte onyx, blauwe onyx_zahia exclusive collection_ware grootte

Sky blue onyx, zwarte onyx & rode onyx / gepolijst / kralen op ware grootte

 

zwarte onyx, blauwe onyx en rode onyx_zahia exclusive collection_ware grootte

Sky blue onyx, zwarte onyx & rode onyx / gepolijst / kralen op ware grootte

 

De lapis lazuli uit onze Zahia Exclusive collectie is afkomstig uit Afghanistan, waar zich al duizenden jaren de beste afzetting bevindt. Dit is werkelijk topkwaliteit, een mooie egale en intense blauwe  kleur met een fijne verdeling van de pyriet ‘sterretjes’. Het belangrijkste mineraal in lapis lazuli is lazuriet, daarom wordt het ook wel lazuursteen genoemd.

 

Let wel op, lapis lazuli is gevoelig aan druk, hoge temperaturen (zoals heet water) en zuren (zeep!). Als je juwelen maakt met deze steen, doe je ze dus best altijd uit tijdens je huishoudelijke taken en klusjes. Zo blijft de kwaliteit van de steen maximaal behouden.

 

lapis lazuli edelstenen_Zahia exclusive collectie_detail2

lapis lazuli edelstenen_Zahia exclusive collectie_origineel bestand_ware grootte

Lapis lazuli / mat & gepolijst / kralen op ware grootte

 

Genoemd naar de lichtblauwe kleur van de zee is aquamarijn een edelsteen met een levendige glasglans. Net zoals smaragd, is aquamarijn een variëteit van het mineraal beryl met een hardheid van 8 op Mohs scale.

 

aquamarijn_Zahia Exclusive Collection_ware grootte-2

Aquamarijn / gepolijst / kralen op ware grootte

 

Vesoniet, ook wel groene granaat genoemd, heeft net zoals aquamarijn een prachtige glasglans.

 

vesoniet of groene granaat kralen_zahia exclusive collection_ware grootte-2vesoniet of groene granaat kralen_zahia exclusive collection_ware grootte

Vesoniet / gepolijst / kralen op ware grootte

 

Het tot de verbeelding sprekende kattenoog, wordt officieel chrysoberyl genoemd. Deze goudkleurige edelsteen heeft zilverwitte strepen die bij het slijpen een golvend lichteffect geven, dat doet denken aan de pupil van een kattenoog.  Hoewel de naam het doet vermoeden, behoren kattenoog en tijgeroog niet tot dezelfde familie. Tijgeroog is een kwartsvariëteit, terwijl kattenoog tot de berylgroep behoort.

 

Kattenoog heeft een hardheid van 8,5 op Mohs scale, en is dus zeer sterk en duurzaam!

 

kattenoog_zahia exclusive collectiemaansteen en kattenoog_Zahia Exclusive collection

Maansteen & kattenoog / gepolijst / kralen op ware grootte

 

Maansteen is een edelsteen met een troebele transparantie, en komt voor in verschillende zachte kleuren. Wij hebben een mooie witte variant, met de typerende maanschijnachtige glans. En een variëteit in een pastelkleurige perzikkleur.

 

maansteen_Zahia Exclusive collection

Maansteen / gepolijst / kralen op ware grootte

 

Eén van de meest fascinerende edelstenen om naar te kijken is zonder twijfel labradoriet. Genoemd naar zijn vindplaats in Canada, vertoont deze edelsteen een prachtig kleurenspel in metallic blauwe en groene tinten, het zeer geliefde ‘labradoriseren’.

labradoriet_Zahia Exclusive Collection_ware grootte

Labradoriet / gepolijst / kralen op ware grootte

 

zahia exclusive collectie edelstenen-2

labradoriet_Zahia Exclusive Collection_briolettes_2b

Labradoriet / briolettes en kralen / gepolijst

 

Spinel is een mineraal dat pas 150 jaar geleden werd ontdekt. Voordien werden spinellen vaak verkeerdelijk als robijn gezien. Zo zijn er bekende ‘robijnen’ in de Engelse kroonjuwelen dat eigenlijk spinellen zijn. Spinel komt voor in verschillende kleuren, maar wij hebben in onze Zahia Exclusive collectie enkel zwarte spinel.

Net zoals robijn en saffier komt spinel voor in rivierafzettingen. Het is een mineraal dat heel moeilijk te vinden is in grote stukken, vandaar dat er bijna uitsluitend kleine slijpsels van bestaan.

 

Ook spinel heeft een hardheid van 8 en is dus een zeer duurzame edelsteen.

 

chocolate saffier en spinel edelstenen_zahia exclusive collection ware grootte

Zwarte spinel & chocolate saffier / gepolijst / kralen op ware grootte

 

geknoopt halssnoer met spinel en chocolate sapphire_Zahia Exclusive collectie-2

Halssnoer met spinel & chocolate saffier

 

Bij saffier denken we vaak aan de typische blauwe kleur, maar met z’n prachtige diepbruine kleur is chocolate saffier een bijzondere aanvulling in onze Zahia Exclusive collectie.

 

Chocolate saffier is een zeldzame saffiervariëteit met een prachtige zijdeglans. Die glans is het gevolg van de aanwezigheid van talrijke miniscule insluitsels aan het oppervlak. Hier zorgt de aanwezigheid van insluitsels dus absoluut voor een meerwaarde!

 

Saffier heeft een hardheid van 9 op Mohs scale, wat het tot het derde hardste mineraal ter wereld maakt, en dus zeer duurzaam is.

chocolate saffier edelstenen_zahia exclusive collection-3

 

Het bijzondere glinsterende effect van de donkergroene aventurijn wordt veroorzaakt door hele kleine schubjes hematiet of goethiet die zijn ingesloten in de steen.

Ook hier geeft de aanwezigheid van deze insluitsels net een grote meerwaarde aan de uitstraling! De edelsteen is genoemd naar een glassoort die bij toeval  (Italiaans ‘a ventura’) werd ontdekt in de 17e eeuw in Venetië. Er kwamen per ongeluk hele fijne koperdeeltjes terecht in het warme glas, wat hetzelfde effect, het ‘aventuriseren’ veroorzaakte.

 

groene aventurijn edelsteen_zahia exclusive collection_ware grootte

Aventurijn / gepolijst / kralen op ware grootte

 

Veldspaat is een edelsteen die voorkomt in talrijke variëten waarvan zonnesteen, maansteen en labradoriet misschien wel de bekendste zijn. Wij hebben naast labradoriet en maansteen,  ook een prachtige grijze variant die onder de juiste lichtinval een bont kleurenspel vertoont, en een opake zwart-wit gevlekte variëteit.

 

veldspaat edelstenen_Zahia exclusive collectie_ware grootte

Grijze veldspaat / gepolijst / kralen op ware grootte

 

Jasper of jaspis is een zeer opake edelsteen die voorkomt in verschillende kleuren, en meestal gevlekt, gevlamd of gestreept is. Zelfs in dunne schijven vertoont deze steen absoluut geen transparantie. Wij hebben in onze Zahia Exclusive collectie warm getinte okergele en rode jasper.

 

rode jasper en veldspaat_zahia exclusive collection_ware grootte-2

Rode jasper en zwart-wit gevlekte veldspaat / mat / kralen op ware grootte

 

veldspaat_Zahia Exclusive collection-3okergele jasper_Zahia Exclusive collection-ware grootte

Jasper / gepolijst / kraal op ware grootte

 

Unakiet is geen mineraal, maar een granietgesteente dat is samengesteld uit roze orthoclaas veldspaat, groene epidoot en kwarts. Deze gevlekte edelsteen komt voor in verschillende tinten roze en groen.

 

dolomiet en unakiet edelsteen_Zahia Exclusive collection_ware grootte

Unakiet en dolomiet / mat & gepolijst / kralen op ware grootte

 

Dolomiet is een mineraal op basis van magnesium, wij kozen voor een variëteit in zwart en wit met een marmereffect.

geknoopt halssnoer met chocolate saphire, dolomiet en jasper

Halssnoer met jaspis, dolomiet & chocolate sapphire

 

In  onze Zahia Exclusive collectie zitten verschillende transparante kwartsvariëteiten; cognac kwarts, rozenkwarts, lemon kwarts en rookkwarts. We lieten van deze edelstenen briolettes, druppels en fijne kraaltjes maken. De stenen zijn heel helder en zuiver, en  de slijpsels zijn van een uitmuntende kwaliteit, waardoor de kleur en glans maximaal tot uitstraling  komen.

 

cognac kwarts edelsteen_Zahia Exclusive collection-2

Cognac kwarts / gepolijst en mat / kralen op ware grootte

 

rookkwarts kralen_Zahia exclusive collection

Rookkwarts / gepolijst

 

 

Briolettes zijn facetgeslepen kralen met een zijdelingse ipv een rechte doorboring. Het voordeel hiervan is dat de boring minder zichtbaar is, en deze de uitstraling van de steen minder beïnvloed.

Door de zijdelingse doorboring vraagt het wel wat oefening om deze kralen mooi te kunnen verwerken. Omdat de briolettes uit onze Zahia Exclusive collectie zo mooi en professioneel geslepen zijn, lanceren we samen met deze collectie ook een nieuwe mini-workshop “Werken met briolettes”!

 

Zo kan je meteen de specifieke techniek leren om deze prachtige kraaltjes te verwerken in juwelen.  Het perfecte moment om een  feestelijk paar oorringen te maken, voor jezelf, of als cadeautje ; –)

 

lemon kwarts kralen_Zahia exclusive collection11

Lemon kwarts / kralen en briolettes / gepolijst

 

Misschien wel één van de meest gekende en geliefde edelstenen is amethist. Amethist behoort ook tot de kwartsgroep, en enkel de beste soorten worden gefacetteerd.

Vaak komt amethist voor met insluitsels van een witte, melkachtige kwarts. Wij hebben in onze Zahia Exclusive collectie enkel zuivere amethist die volledig paars is.

 

amethist kralen_Zahia exclusive collection

Amethist / gepolijst

 

Als amethist verhit wordt, verandert de kleur van paars naar een zacht lichtgroen. We spreken dan niet meer van amethist, maar van prasioliet of groene amethist. De verhitting kan op een natuurlijke manier gebeuren door vulkanische activiteit, maar vaak gebeurt dit kunstmatig. Ook hier is de kleur echter zo natuurgetrouw dat er geen verschil waarneembaar is met het blote oog.

 

groene amethist_Zahia Exclusice Collection_ware grootte

Groene amethist / mat / kralen op ware grootte

 

Carneool of kornalijn is een variëteit van chalcedoon, en heeft zijn bruinrode kleur te danken aan de aanwezigheid van ijzer. Tegenwoordig zijn veel carneolen eigenlijk agaten die gekleurd zijn door verhitting. In onze Zahia Exclusive collectie zit enkel zuivere carneool. Deze is te herkennen aan de wolkige kleurverdeling, terwijl gekleurde agaat gestreepte tinten vertoont.

 

carneool edelsteen_Zahia Exclusive collection

Carneool / gepolijst

 

Bij opaal maakt men een onderscheid tussen edelopalen (met de typische opaliserende regenboogglinstering) , vuuropalen (troebel oranje van kleur) en halfopalen. Wij kozen voor onze Zahia Exclusive collectie voor een halfopaal in een licht roze kleur. Omwille van deze zachte kleur wordt deze opaalvariëteit ook wel angel skin-opaal genoemd.

 

roze opaal edelstenen_Zahia exclusive collectie_ware grootte

Roze opaal / mat / kralen op ware grootte

 

Deze prachtige, gevarieerde collectie edelstenen kan je vanaf nu vrijdag, 1 december, in onze winkels ontdekken!

En voor wie graag komt kerstshoppen op zondag, Zahia Antwerpen is open op zondag 3 december van 13 tot 17u!

 

Inschrijven voor de nieuwe workshop ‘Werken met briolettes’ kan je hier via de website doen.

 

zahia exclusive collectie edelstenen-4



Halfedelsteenweekend op 13 en 14 oktober

11 October 17 05:41 PM

Wauw! De nieuwe halfedelstenen liggen al te blinken in hun bakjes, klaar om verwerkt te worden in jullie mooie ontwerpen!

 

Het is een gevarieerd aanbod: warme kleuren, koele kleuren, zachte naturel en aardetinten en intens blauw, groen, zwart,… ruwe vormen of mooi facetgeslepen, er zit voor iedereen iets tussen!

 

We stellen jullie deze nieuwe collectie voor nu vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober tijdens een halfedelsteenweekend in de winkels!

Je krijgt dan 10% korting op alle halfedelstenen! Zowel op deze nieuwe collectie, als op de oudere collectie’s. De korting is ook geldig op druppels en snoertjes, maar niet op de halfedelstenen in kastjes.

 

Kijk verder mee, laat je inspireren en kom zeker langs dit weekend om de collectie zelf te ontdekken!

 

najaarscollectie halfedelstenen 2017

 

Aventurijn ( €0,75/stuk), jasper (€0,50/stuk) en verdiet kralen (€2 - €2,75/stuk), verschillende vormen in een prachtig winters groen!

 

groene jasper en verdiet kralen_2

groene kralen verdiet groene kralen verdiet_3 

 

Grote accentkralen Afrikaanse serpentijn (€8 - €12/stuk)

afrikaanse serpentijn kralen

Valerie stelde dit halssnoer samen, een prachtige combinatie van jasper en agaat!

halssnoer met agaat

 

Agaat (€12,50/stuk) en chrysopraas (€2 - €4/stuk)

chrysopraas kralen en agaat kralen

 

Zachte oud-roze tinten kwarts (€1,25/stuk), bolletjes aventurijn (€1/stuk) en maansteen (€1 - €1,50/stuk)

 

kwarts-kralen6 zonnesteen-en-aragoniet-kralen17zonnesteen kralen

halssnoer met kwarts en maansteen

 

Mooie zwarte jasper met roze vlekjes (€8/stuk), ruwe ovale kralen jasper (€4/stuk) en matte bolletjes agaat (€0,75/stuk)

 

jasper kralenjasper bolletjes kralen

 

Deze mag natuurlijk niet in de collectie ontbreken, all-time favorite labradoriet!

We hebben platte druppels (€8/stuk) en verschillende ruwe, natuurlijke vormen.

 

labradoriet kralen_2ruwe stukken labradoriet_kralen

 

Prachtige roze opaal (€12/stuk)

 

roze opaal kralen_2handgemaakt halssnoer met agaat, jasper en opaal kralen

 

Amethyst kralen in verschillende vormen, zowel fijne kraaltjes (€0,40 > €2,50/stuk) als grotere platte druppels (€3/stuk) en prachtige ruwe vormen (€12/stuk)

 

amethyst kralen

ruwe amethyst kralen_2 amethyst kralen_2

matte amethyst ronde kralen 

 

Aquamarijn (verschillende vormen €4 - €6,25/stuk) en staafjes calciet (€1,25/stuk)

 

aquamarijn kralen

aquamarijn kralen_2 blauwe calciet kralen

 

Facetgeslepen blokjes aventurijn (€1/stuk)en kyaniet (verschillende vormen €1,5 - €8/stuk)

 

blauwe cyaniet kralen

 

Fijn ontwerp met lapis lazuli kralen, bolletjes jasper en vergulde kraaltjes als accent.

 

halssnoer met lapis lazuli kralen

 

Diepblauwe lapis lazuli, we hebben verschillende vormen en zowel matte als glanzende kralen (€1,75 > €10/stuk)

 

lapis lazuli kralen 

lapis lazuli kralen_2 lapis lazuli kralen_4

 

Ruwe ovale kralen sodaliet (€10/stuk)

 

sodaliet kralenhandgemaakt halssnoer met lapis lazuli, aventurijn, tijgeroog en sodaltiet halfedelstenen

 

Warme oranjerode tinten jasper (verschillende vormen, €1,25 > €6/stuk)

 

oranjerode jaspis kralen roodbruine jaspis kralen_2

roodbruine jaspis kralen 

 

Jasper (€4/stuk), matte bolletjes maansteen (€1 - €1,75/stuk) en schijven pyriet (€5,50/stuk)

 

jaspis kralen

pyriet grijze kralen 

 

De matte stenen zijn ideaal om te verwerken in stoere unisex armbanden!

 

armbanden met halfedelstenen

 

Grote schijven agaat (€8 - €12/stuk), magnesiet (€0,75/stuk) en ruwe agaat (€4/stuk)

 

agaat en magnesiet kralen

witte magnesiet kralen witte agaat kralen

agaat

 

Obisidaan  (€2/stuk) en agaat (verschillende vormen €1 > €5,50/stuk)

 

 obsidiaan kralen agaat en teciet kralen

 

Jasper (€2,50/stuk)

 

jasper

 

Deze nieuwe collectie halfedelstenen ligt vanaf nu vrijdag in de winkels, er komt ook een beperkte selectie online op de webshop.

 

Nu vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober krijg je 10% korting op halfedelstenen in de winkels!

 

Zahia Mechelen is ook extra open op zondag 15 oktober van 13u tot 18u tijdens het Warm Welkom Weekend! Je kan dan nog steeds profiteren van de 10% korting en wordt overal verwend met hapjes, drankjes en leuke randanimatie (er is zelfs een rijdende catwalk!). Het belooft een zonnige najaarsdag te worden, dus  de ideale gelegenheid voor een uitstapje naar Mechelen ; )



BRING A FRIEND kortingsactie!

01 September 17 01:33 PM

Vanaf 1 september start niet enkel het nieuwe schooljaar, maar ook onze BRING A FRIEND actie!

Schrijf je samen met je vriend(in), mama, tante, kleindochter, oma, collega, zus,… in voor een workshop en betaal maar inschrijvingsgeld voor slechts 1 persoon!

Je kan dus samen een workshop volgen voor de prijs van één! Een topdealtje!

 

affiche_bring a friend 2017_2

 

De actie loopt van 1 tem 30  september 2017 en is geldig op alle workshops, met uitzondering van de workshops ‘Parels Knopen’ en ‘Make-up Make-over’.

Bij de ‘mama-dochter’ workshop kan je met 2 koppels (mama en dochter) inschrijven voor de prijs van 1.

Je kan gerust inschrijven voor workshops die gepland staan in oktober, november, december, … Zolang je maar inschrijft in september kan je profiteren van deze actie!

 

 

Vermeld zeker ‘bring a friend’ als opmerking bij je inschrijving. Je krijgt dan wel een betaaluitnodiging voor het volledige bedrag, maar hoeft slechts de helft te betalen.

Deze actie is niet cumuleerbaar met andere actie’s.

 

Neem je agenda erbij, spreek snel af, en schrijf je hier in!



Unieke Zahia collectie: handwerk uit India!

05 July 17 05:55 PM

Zoals jullie misschien al gezien hebben, is onze Bohemian workshop volledig vernieuwd. De bohemian style is speels en vrouwelijk. De juwelen bestaan uit verschillende laagjes ketting in combinatie met fijn uitgewerkte tussenstukjes, bedels en flosjkes.  Met deze stijl in gedachten gingen we op zoek naar nieuw materiaal, en ‘op zoek gaan’ mag je letterlijk nemen want we trokken naar India!

filigraan bedels en linkjes om zelf juwelen te maken, handgemaakt in India

In het land van duizenden geuren en kleuren, sprookjesachtige paleizen en tempels gingen we op ontdekking naar nieuwe materialen, vormen en kralen. We bezochten lokale ateliers en lieten ons onderdompelen in de overweldigende, rijke Indiase cultuur. Geïnspireerd door de prachtig uitgewerkte motieven en patronen die we tegenkwamen in de architectuur en decoratie zaten we samen met enkele lokale ontwerpers om een nieuwe collectie uit te werken. Zo ontstond een exclusieve Zahia collectie waarvan we jullie nu al een eerste stukje voorstellen!

 

De collectie is echt fantastisch mooi en bestaat uit tussenstukjes, filigraan hangers en bedels in verzilverd en verguld metaal. Stuk voor stuk zuiver handwerk uit India.

 

Het is voor ons heel belangrijk om te weten met wie samenwerken. Daarom hebben we ter plaatse de ateliers bezocht, en gezien wie en hoe er aan onze collectie wordt gewerkt. Zo zijn we er zeker van dat alles is gemaakt in goede en verantwoorde omstandigheden.

 

En nu is het eindelijk zo ver, het materiaal ligt nu in de winkels en op de webshop! Het aanbod is overal identiek.

 

En dit is nog maar het prille begin, want we werken al hard aan nieuwe collectie’s en ontwerpen. Onze reis naar India is de start van een nieuw Zahia avontuur, de ontdekkingsreis gaat verder!

 

Maar eerst natuurlijk alle aandacht naar de prachtige stukken uit deze eerste collectie!

 

vergulde hanger indiase filigraan_2indiase filigraan linkje om zelf juwelen te maken

 

De prijzen gaan van €1,25 voor de kleinere linkjes en bedeltjes tot €10 voor de grotere stukken.

 

Hieronder zie je enkele foto’s die we namen tijdens onze reis. Elk stukje is beschilderd of versierd met fijn stukwerk, spiegeltjes of halfedelstenen.

Prachtige motieven die de inspiratie vormden voor onze nieuwe collectie.

 

architectuur motieven india3 architectuur motieven india architectuur motieven india2 architectuur motieven india4

architectuur motieven india5 architectuur motieven india6 architectuur motieven india8 architectuur motieven india7 

architectuur motieven india9 architectuur motieven india10 architectuur motieven india11 architectuur motieven india12

 

Deze delicate filigraan linkjes zijn wel volledig in sterling zilver gemaakt. (€5/stuk)

 

zilveren oorringen met filigraan linkje en halfedelsteen

 

En nog meer prachtige stukken in verzilverd en verguld metaal. We hebben van bijna elk stuk zowel een verzilverde als een vergulde versie.

 

ronde link met reliëf om zelf juwelen te maken2ronde hanger gestreept om zelf juwelen te makenetnische bohemian oorringen linkjes om zelf juwelen te maken, handgemaakt in indiahangers in goud en zilver om zelf juwelen te maken, handgemaakt in India3ethnische hangers in goud en zilver om zelf juwelen te maken, handgemaakt in Indiahangers in goud en zilver om zelf juwelen te maken, handgemaakt in India4

 

Sofie ontwierp al een hele reeks oorringen met de nieuwe stukken!

 

handgemaakte oorringen met lapis lazuli en goudkleurige filigraan uit India 3hangers in goud en zilver om zelf juwelen te maken, handgemaakt in India2Bronde hanger gestreept om zelf juwelen te maken 7handgemaakte oorringen met lapis lazuli en goudkleurige filigraan uit India 4hanger pijl india verguld

 

Deze stukken lieten we speciaal maken met oogjes aan beide kanten. (€3,80/stuk)

Zo heb je voldoende mogelijkheden om er extra kralen of bedels aan te hangen.

 

handgemaakte oorringen met lapis lazuli en goudkleurige filigraan uit Indiavergulde hanger indiase filigraan_4vergulde hanger met vogel en plant indiaas handwerk_3ronde link met reliëf om zelf juwelen te maken5ronde hanger gestreept om zelf juwelen te maken6

 

En dan nog iets heel bijzonders, ghungroo! Dit zijn metalen belletjes die zijn samengeknoopt met touw. In India wordt ghungroo traditioneel als enkelbandje gedragen door klassieke dansers. Het gerinkel van de belletjes accentueert het ritme en de complexe voetbewegingen van de dans. Je kan het beschouwen als een muziekinstrument. Het aantal belletjes, of ghungru, dat gedragen wordt kan gaan van slechts 50 tot meer dan 200, afhankelijk van de expertise van de danser.

Dit zijn enkele voorbeelden van hoe ghungroo traditioneel wordt gedragen.

 

8175349210_bb1242d9af_z tumblr_mcpz59iYES1rio3vdo1_500

 

Wij lieten een draagbare versie maken met fijne metalen belletjes (die voor de handigheid geen geluid maken). Er zijn 3 verschillende kleuren waar je uit kan kiezen.

Met dit zonnige zomerweer ideaal om te dragen als enkelbandjes of armbandjes, maar je kan het ook verwerken in een halssnoer.

 

bedeltjes ketting om zelf juwelen te makenghungroo ketting met belletjes om zelf juwelen te maken



Gevlochten snoeren met Venetiaanse conterie

13 April 17 11:56 AM

 

Nu in de winkels, een collectie prachtige gevlochten snoertjes met echte Venetiaanse conterie! Unieke stukken om de mooiste armbanden en halssnoeren met te maken.

 

gouden en groene snoeren vintage rocailles_seed beads_zahia kralen

 

En dan nu een beetje geschiedenis, want er valt veel te vertellen over deze kleine kraaltjes, ook wel seeds beads of conterie genoemd.

 

Ze worden gemaakt door een luchtbel te blazen in gesmolten glas en dat uit te rekken tot een lange, holle tube. Het rekken van het glas kon gedaan worden door één persoon, maar werd vaak gedaan door 2 mannen die ieder een uiteinde vastnamen en snel, maar gelijkmatig tientallen meters uit elkaar gingen staan en zo één lange, dunne glasstaaf maakten.

 

De glasstaaf werd versneden in kleine stukjes, die dan in een trommel gepolijst werden om de scherpe randen af te vijlen. Nadien werden de kraaltjes opnieuw verhit om ze mooi glad te maken. 

 

In enorme houten kisten werden de kraaltjes verscheept naar Venetië waar ze, om ze te kunnen verkopen, moesten worden geregen op katoenen draad. Een geduldwerkje dat werd gedaan door vrouwen, de impiraresse. Aan elke draad zat een naald van zo’n 19 cm waarmee ze wel 40 à 60 draden tegelijkertijd regen. De vrouwen werkten vaak van thuis uit of als het mooi weer was, buiten op de pleintjes. 

 

Er zijn veel vintage foto’s te vinden van deze groepjes vrouwen aan het werk. 

 

 

Ook dit (onafgewerkte) schilderij, The Bead Stringers of Venice van John Singer Sargent geeft het tafereel sfeervol weer.

De productie van conterie in Venetië bereikte zijn hoogtepunt begin 1900 en is vandaag zo goed als volledig uitgedoofd. De Venetiaanse conterie die we nu nog kunnen vinden is dus bijna altijd vintage materiaal.

 

De snoertjes die we jullie nu aanbieden zijn gemaakt door strengen conterie in elkaar te vlechten.

We hebben snoeren in verschillende lengtes en soorten vlechtwerk. De meeste snoertjes hebben nog geen slot. Je bent dus helemaal vrij om te kiezen hoe je ze verwerkt en welke sluiting je wilt gebruiken. Daarnaast zijn er ook enkele afgewerkte halssnoeren en armbanden die je meteen zo als juweel kan dragen!

 

Vintage snoeren rocailles murano glas blauw en groen armband_Zahia snoeren vintage rocailles_seed beads_zahia kralen juwelen maken 

snoeren vintage rocailles_seed beads_groen blauw goud_zahia kralen en juwelen

snoeren vintage rocailles_seed beads_zahia kralen_2 Vintage snoeren rocailles murano glas pastel blauw halssnoer_Zahiasnoeren vintage rocailles_seed beads_zahia kralen

 

De prijzen variëren afhankelijk van de lengte van het snoer, en gaan van €15  tot €30 per stuk.

Hou ook zeker onze Facebook pagina en instagram in de gaten, daar posten we de komende dagen inspirerende ontwerpen van Valerie!

 

snoeren vintage rocailles_seed beads_zahia kralen juwelen_brons goud2 

amber snoeren vintage rocailles_seed beads_zahia kralen4 snoeren vintage rocailles_seed beads_zahia kralen juwelen_brons goud3

snoeren vintage rocailles_seed beads_zahia kralen juwelen_brons goud 

 

Lila

snoeren vintage rocailles_seed beads_lila_zahia kralen en juwelen

paars vintage rocailles_seed beads_zahia kralen juwelen_2 lila paarse snoeren vintage rocailles_seed beads_zahia kralen

 

Rood en zilver

snoeren vintage rocailles_seed beads_rood zilver_zahia kralen en juwelen2

 

Verschillende blauw en grijs-tinten

blauw zilver grijs snoeren vintage rocailles_seed beads_zahia kralen5 blauw zilver grijs snoeren vintage rocailles_seed beads_zahia kralen6blauw zilver grijs snoeren vintage rocailles_seed beads_zahia kralen4

 

Voor bruidjes zitten er ook prachtige stukken bij in parelmoer en witte tinten om romantische juwelen met te maken!

bruidsjuweel parelmoer vintage rocailles_seed beads_zahia kralen

parelmoer vintage rocailles_seed beads_zahia kralen juwelen_5

 

En zwarte snoertjes

zwart vintage rocailles_seed beads_zahia kralen zwart snoeren vintage rocailles_seed beads_zahia kralen4



Nieuw : authentiek Murano glas met een etnische look

05 April 17 11:55 AM

Telkens we in het vintage lot duiken, blijven er vondsten bovenkomen. Het lijkt wel een onuitputtelijke schatkist vol verrassingen, waar we elke keer weer iets nieuws in ontdekken.

 

Zo vonden we deze magnifieke kralen met een Afrikaanse uitstraling!

Vintage kralen Muranoglas_ethnisch_9

Het zijn authentieke, handgemaakte kralen van Murano glas met een prachtige matte patina. Bijzonder mooie stukken die zich heel goed lenen voor het maken van speelse en etnisch geïnspireerde ontwerpen.

 

Het is een kleine, maar zeer mooie collectie!

Hou er dus rekening mee dat het een beperkte stock is. We hebben geprobeerd het materiaal zo gelijk mogelijk te verdelen over de winkels, maar het aanbod kan wat verschillen.

 

Oorringen met vintage kralen Muranoglas_ethnisch Vintage kralen Muranoglas_ethnisch_10Vintage kralen Muranoglas_ethnisch_8

 

Er zijn kralen met verschillende streepjesmotieven en kleurencombinaties: €4 per stuk.

En snoeren witte kraaltjes met donkerbruin streepje (€12/snoer), deze vind je ook terug op de webshop.

 

Vintage kralen Muranoglas_ethnisch_5 Halssnoer met vintage kralen Muranoglas_ethnisch_3Halssnoer met vintage kralen Muranoglas_ethnisch_6

Halssnoer met vintage kralen Muranoglas_ethnisch_2 Vintage kralen Muranoglas_ethnisch_13 

Vintage kralen Muranoglas_ethnisch_14 Halssnoer met vintage kralen Muranoglas_ethnisch_5

 

Kleine gestreepte buisjes (€0,75/stuk). Deze kan je ook terugvinden op de webshop.

 

Vintage kralen Muranoglas_ethnisch_19 

Vintage kralen Muranoglas_ethnisch_2 Oorringen met vintage kralen Muranoglas_ethnisch_4

 

Donkergroene kralen met een floraal motief (€2,50/stuk)

Vintage kralen Muranoglas_ethnisch_6

Kobaltblauwe en roodbruine kralen met witte lijnen (€2,50/stuk)

 

Vintage kralen Muranoglas_ethnisch_1

Oorringen met vintage kralen Muranoglas_ethnisch_3

 

Deze kralen liggen nu in onze winkels. Het is een beperkte maar zeer mooie collectie, dus wees er snel bij!



De lentecollectie halfedelstenen: nu in de winkels!

15 February 17 04:19 PM

In het kleurenpalet van de lente en zomer zien we veel ijzige pasteltinten (zacht blauw, roze en taupe), of net heel sterk en intens groen, blauw of roze. Een fris palet dat veel mogelijkheden biedt, en waar voor ieder type wel iets tussen zit!

 

Kijk verder mee en begin al te dromen van de lente!

DSCF5439B

Fris licht blauwe celestine (€2/stuk), amazoniet (€0,60 - €4,50/stuk) en aquamarijn (€1,25/stuk)

Een heldere kleur die zin doet krijgen in zomer!

 

celestineDSCF8035

DSCF5457CIMG_1759

 

Een prachtige accentkraal deze jasper!

DSCF8046

 

De zachte roze tinten van opaal (€2 - €6/stuk) en rozenkwarts (€2,50/stuk), en het fascinerende kleurenspel van Mother of Pearl zijn prachtige kleuren voor de lente!

 

IMG_0021IMG_0008

DSCF8018C

DSCF8029IMG_1634B 

 

We zien veel ijzige grijs- en blauwtinten in het palet van de lente en zomer.

Deze labradoriet past met z’n mooie metaalachtige kleurenspel perfect in het plaatje!

Er zijn kralen in verschillende vormen en groottes, ook ruwe stukken die je als accent kan gebruiken in een halssnoer. De prijzen gaan van €1,25 tot €7,50 per stuk.

 

IMG_1673

IMG_1690IMG_1661 

 

Lapis lazuli (de bolletjes zijn €0,25/stuk, de ruwere vormen €10 - €12,50/stuk)

 

DSCF80332IMG_0017

 

Pantone verkoos ‘greenery’, een warm groen,  tot kleur van het jaar 2017.

Wie dus mee wil zijn met de trends draag dit seizoen groen!

We hebben jasper, jadeiet en jade (€1,50 - €1 - €0,40/stuk)

 

DSCF8038IMG_0014

IMG_0005DSCF8043b.

 

Fijne snoertjes met facetgeslepen zirkoon. Deze steen wordt vanwege z'n prachtige glans en schitterende fonkeling vaak verward met diamant.

We hebben deze in verschillende kleuren.

IMG_0053 

 

Gedempte oud-roze en zalmtinten agaat en zonnesteen (€1,75 - €2,25)

 

DSCF8057bIMG_1852 

IMG_1574

IMG_1589IMG_1581

 

Bruinrode en oranje tinten jaspis, verschillende vormen en maten (€1,25 - €4,50/stuk)

 

IMG_1878DSCF8065b  

DSCF8064b

 

Opaal (€2,50/stuk) en aragoniet (€0,50 - €6/stuk) in warme oranje tinten, als de kleur van een ondergaande zomerzon.

Leuk weetje, de meeste opaal is meer dan 60 miljoen jaar oud en gaat terug tot de Krijttijd toen de dinosaurussen nog op aarde rondliepen!

 

 IMG_1882IMG_1847

DSCF8061

 

Valerie ging al aan de slag met de nieuwe stenen, en creëerde weer prachtige juwelen!

 

IMG_0091IMG_1725b

IMG_1720IMG_0090

IMG_0093

 

Ovalen schijfjes nacre (€2,75/stuk), ruwe stukken opaal (€4,50/stuk) en jasper (€6,50/stuk).

 

DSCF8056 IMG_1899 

DSCF8051

IMG_0081DSCF8053

 

Grijze agaat met een lila schijn (€2,75/stuk)en jasper (€13,50/stuk)

IMG_1696IMG_0066



Grote Style Me Vintage SALE! Alles aan 60 procent korting en meer!

11 January 17 01:33 PM

Update: Op grote vraag van jullie gaat de SALE opnieuw door op zondag 5 en maandag 6 februari bij Zahia Antwerpen: hetzelfde materiaal, dezelfde deals! 

Zahia Antwerpen is extra open op zondag 5 februari van 12.00 tot 17.30u en op maandag van 10.30 – 18.00u.

Voor iedereen die er niet bij kon zijn in Gent of Mechelen, dit is je kans! : )

 

 

Vergeet de solden, wij doen aan mega sales! ; )

Om plaats te maken voor nieuw materiaal, houden we bij Zahia Gent en Zahia Mechelen een grote SALE van de ‘style-me-vintage’ collectie!

Cabochons, ringen, oorhaakjes, hangers, ketting, prentjes, plakroosjes, bedeltjes … kan je scoren aan super lage outletprijzen!

We verkopen de volledige collectie aan –60% en meer!

 

Er is heel veel materiaal, en je kan fantastische deals doen!

style me vintage

We hebben de volledige ‘style-me-vintage’ collectie uit de winkels in Antwerpen, Leuven en de webshop verzameld in Gent. Ook Zahia Mechelen biedt haar vintage collectie aan dezelfde superprijzen aan.

Let op, de sale gaat dus niet door in de winkels in Antwerpen en Leuven.

 

De sale bij Zahia Gent start nu zondag 15 januari, en loopt elke dag door tot en met zaterdag 21 januari. De winkel in Gent is dus extra open op zondag 15/1 en maandag 16/1 van 10.30u tot 18u.

Bij Zahia Mechelen kan je terecht vanaf dinsdag 17/1 tot en met zaterdag 21/1.

 

In Gent zullen ook nog heel wat grabbelmanden klaarstaan! Snoeren met Tsjechisch en Boheems glas, losse (vintage) kralen,….

Zo kan je ineens alles verzamelen om meteen aan de slag te gaan met je juwelen!

IMG_0981

We hebben nog heel veel kastjes met de bijpassende transparante cabochons: zowel linkjes, bedeltjes als grotere hangers, oorhangers (ook clipsen!), haarspeldjes, broches en ringen!

 

Met deze ‘Style-me-vintage’ collectie maak je eenvoudig een volledige set juwelen die perfect bij elkaar passen!

Er zijn kastjes in brons-, oud koper of zilverkleurig.

 

vintage kastjes_vierkantvintage kastjes2_vierkant

IMG_1104prentje-lief[5]

style me vintage86a15b874beccecf8bf7a8f2bb41241c5

prentje-frida_1ringbasis-001

vintage ringstyle me vintage2-vierkant

style me vintage3

style me vintage5_vierkanttransparante cabochons_vierkant

transparante cabochons2-vierkantstyle me vintage7

1686style me vintage4_vierkant

hangerbasisbroche

Om in de hangers te kleven: mooie vintage geïnspireerde illustraties en patronen, op maat gedrukt van de cabochons.

Er zijn afbeeldingen van vogeltjes, vlinders, bloemen, poezen, pin-ups, Frida Kahlo, oude landkaarten, letters,…

 

vintage prentjes2-vierkantvintage prentjes3-vierkant 

vintage prentjes5

vintage prentjes6-vierkantvintage prentjes-vierkant  

Ook de bijpassende ketting doen we in de sale!

Er is een groot assortiment metalen kettingen, ook de populaire lavabo-ketting in brons en zilverkleurig metaal (met calotjes en sluitstukjes) zit er bij!

 

vintage ketting3_vierkant

vintage ketting2 

vintage ketting4_vierkantvintage ketting_vierkant 

 

Roosjes en bloemetjes om te kleven!

 

link-oud-goudIMG_7812

 

Om je sieraden af te werken, ook nog heel wat bedeltjes en linkjes!

 

style me vintage6-vierkantbloemetje-koraal_3

vintage bedel libelle 

strik-linkvintage bedel strikjes-vierkant

vintage bedel vogeltjes-vierkant2128

 

De sale start nu zondag 15/1 bij Zahia Gent en loopt elke dag door tot en met zaterdag 21/1.  De winkel in Gent is dus éxtra open op zondag en maandag!

Bij Zahia Mechelen kan je terecht vanaf dinsdag 17/1 tot en met zaterdag 21/1.

 

Kom zeker langs, want je kan fantastische deals doen! De volledige ‘Style-me-vintage’ collectie wordt verkocht met kortingen van –60% en meer!

 

Tot dan!

 

PS: Ben je geïnteresseerd om grote hoeveelheden aan te kopen? Vraag dan gerust naar een éxtra goede prijs! Echt alles moet weg!



De feestelijke eindejaarscollectie

07 December 16 05:38 PM

Met de feestdagen in het vooruitzicht is het hoog tijd om jullie onze nieuwe feestcollectie voor te stellen!

 

En wat voor één! We stelden een prachtig assortiment samen met unieke kralen en cabochons van Murano glas.

Elk stuk is handgemaakt in Venetië, het zijn dus authentieke stukken die je nergens anders vindt.

 

Kijk verder mee en laat je inspireren, want hier maak je de mooiste feestjuwelen mee!

 

DSCF2641 DSCF2651

 

Ellipsvormige kralen met een sierlijk motief in aventurijn, verschillende kleuren (€4,50/stuk)

 

DSCF2731 

DSCF26042 DSCF2753_gespiegeld

 

Halve maantjes (€5/stuk), verschillende kleuren met aventurijn.

 

Aventurijn is een glaspasta met hele kleine koperen schilfertjes, die ontwikkeld werd in Venetië in de 17e eeuw. Omdat de koperdeeltjes smelten bij hoge temperaturen kan de pasta niet in heet glas verwerkt worden, maar moet men wachten tot het lauw is. Een heel delicaat proces dat veel ervaring vraagt van de perlere of kralenmaaksters.

 

DSCF2780 

DSCF2787 DSCF2870

 

Organische, onregelmatige vormen (€8/stuk)

 

DSCF2928 DSCF2920

DSCF2915

DSCF2993 DSCF2927

 

Speelse vormen in wat fellere kleurtjes, met goud- en zilverfolie (€2,50 - €7/stuk)

Sommigen zien er een stoplicht in, anderen dan weer snoepjes of ogen… ze spreken zeker tot de verbeelding!

 

DSCF2827 DSCF2716 

DSCF2684

DSCF2707 DSCF2903 

 

Valerie liet zich inspireren door deze nieuwe collectie en maakte er dit halssnoer mee.

Ze verwerkte de kralen van Murano glas samen met halfedelstenen en cabochons tot dit uniek stuk!

 

DSCF2437

 

Naast kralen hebben we ook een prachtige selectie cabochons.

Je kan ze kleven op een ring, hanger, oorstekers… er zijn tal van mogelijkheden om ze te verwerken tot het perfecte accessoire voor tijdens de feestdagen!

 

DSCF2343 DSCF23182 

DSCF2316

DSCF2311 DSCF2349

 

Ronde hangers. Sommige hebben al een gaatje, andere kan je gebruiken om te kleven.

De basis is een platte ronde schijf van transparant glas, met een tekening in verschillende kleuren en bladgoud. (€10/stuk)

 

DSCF2950 IMG_0343

DSCF2952

 

Deze nieuwe collectie ligt nu in alle winkels, klaar om verwerkt te worden in jullie creatieve ontwerpen!

Er staat ook een selectie online op de webshop.

 

PS: In december zijn onze winkels enkele dagen extra open!  Zo kan je gezellig komen shoppen voor je feestjuwelen en cadeautjes wanneer het jou past.

Een overzicht van alle extra openingsuren vind je hier.

 

Fijne feestdagen!



Extra openingsuren in december!

06 December 16 12:16 PM

Met de feestdagen in het vooruitzicht zijn onze winkels in december extra geopend.

Zo kan je gezellig komen shoppen voor je feestjuwelen en cadeautjes wanneer het jou past!

 

DSCF23182

 

Hieronder vind je een overzicht per winkel:

 

Zahia Antwerpen is extra open op:

- zondag 4 december van 13.00 tot 17.00u

- zondag 11 en 18 december van 14.00 tot 18.00u

- maandag 5, 12, 19 en 26 december van 10.30 tot 18.00u

 

Zahia Gent is extra open op:

- zondag 11 en 18 december van 10.30 tot 17.00u

- maandag 19 december van 13.30 tot 18.00u

 

Zahia Leuven is extra open op:

- zondag 11 en 18 december van 14.00 tot 18.00u

- maandag 19 december van 14.00 tot 18.00u

 

Zahia Mechelen is extra open op:

- maandag 5, 12 en 19 december van 13.00 tot 18.00u

- zondag 11 en 18 december van 10.30 tot 18.00u

- vrijdag 23 december late night shopping tot 21.00u!

 

Van harte welkom!



De najaarscollectie halfedelstenen!

12 October 16 03:01 PM

Yay! Hier zijn ze de dan!

Calcedoon, agaat, tijgeroog, labradoriet, obsidiaan,… De nieuwe collectie halfedelstenen ligt vanaf vrijdag in de winkels!

 

Kijk verder mee en laat je inspireren, want hier maak je de mooiste juwelen mee!

IMG_8401 

 

Hierboven zie je agaat in prachtige oker en oranje tinten (€4,25/stuk), en hieronder snoertjes mookaiet (€50/snoer) en grote, organische vormen jaspis (€12/stuk)

IMG_8438IMG_8420

IMG_9051IMG_8797N

 

Snoertjes met fijne hematiet kraaltjes, metallic met een bijzondere matte afwerking (€12, €15 en €25/snoer)

IMG_9066 

 

Agaat in ruitvorm (€1/stuk) en prachtige gedraaide kralen calcedoon (€6/stuk)

 

IMG_8501IMG_8775

 

Trendy open cirkels aventurijn (€5,50/stuk) in een zacht poederroze, zonnesteen (€1,50/stuk) en gele bolletjes agaat (€1,50 - €2,25/stuk)

 

IMG_9042 

IMG_9081IMG_8722

 

Tijgeroog: bolletjes in verschillende maten in een matte of glanzende afwerking (€0,75, €1 en €1,25/stuk), en druppels (€3,50/stuk)

 

IMG_8368

IMG_8392IMG_9084 

 

Een blijver, het wondermooie labradoriet. Onder de juiste hoek en lichtinval verschijnen de mooiste kleuren!

We hebben verschillende vormen en maten (€1,50 - €2,25 - €4,75/stuk)

 

IMG_8734 

 

Platte schijfjes labradoriet (€1,50/stuk), bijzondere fossiel stenen (€1,75 - €3/stuk) en zonnesteen (€1,50/stuk)

 

IMG_9090IMG_8350

IMG_8323zonnesteen  

 

Het zijn net ijspegels, deze ruwe staafjes kwarts (€0,50/staafje)

 

IMG_9112b

 

Dit intens groen is één van de trendkleuren voor het najaar!

We hebben platte druppels jaspis (€1,50/stuk), grote platte kralen agaat (€3,50/stuk en €14/stuk), facetgeslepen bolletjes (€1,75/stuk) en druppels (€4,50/stuk)

 

IMG_8493

IMG_8497IMG_8686

IMG_8672IMG_9100

 

De diepe wijnrode tint van deze robijn is een prachtige kleur voor de winter! Eén van mijn favorieten ;)

Kralen in verschillende maten (€1 - €2 - €4/stuk)

robijn 

 

Jaspis (€6/stuk), fijne kraaltjes spinel (€30/snoer) en obsidiaan (€3,50 - €4,25 – €4,75/stuk)

 

IMG_8976IMG_8991

IMG_8966IMG_8963

 

Voor wie graag wat feller rood heeft zijn er ook nieuwe bolletjes van bamboekoraal (€1,50 - €2/stuk), agaat (€0,75/stuk) en kersenkwarts (€1/stuk)

 

IMG_8928IMG_8785

IMG_8513 

 

Naast de halfedelstenen hebben we ook veel nieuwe snoertjes van kristalglas.

Het zijn fijne facetgeslepen kraaltjes met een schitterende glans! Een snoertje is €12. Hiervan vind je ook een selectie op de webshop!

 

IMG_7932 IMG_8899  

IMG_8904

IMG_8851 IMG_8886

 

Hou zeker ook onze facebook en instagram in de gaten voor inspirerende ontwerpen!



Onze zomerfavorieten!

10 August 16 05:55 PM

 

Het beloofd stralend weer te worden, daarom hebben we hier onze favoriete ontwerpen en juwelen voor de zomer bij elkaar gebracht.

Laat je inspireren en kijk verder mee voor een instant vakantiegevoel!

IMG_4688_2

 

De ultieme zomeraccessoires zijn natuurlijk armbandjes en enkelbandjes.

 

Met onze uitgebreide collectie bedels en linkjes: krabben, visjes, schelpjes… kom je in combinatie met touw, stukjes geregen met Miyuki’s of fijne kraaltjes en flosjkes meteen tot een fris ontwerp.

IMG_4727B flosjkes_2enkelbandjes_2

 

 

Met de v-vormige ketting

IMG_4781 IMG_2638

 

 

Schattige bedeltjes en halfedelstenen in kleuren om vrolijk van te worden!

IMG_3940 IMG_3739B

IMG_5221 

IMG_3754 IMG_3958

IMG_3682 IMG_3717

IMG_3742 IMG_3680

 

 

Geïnspireerd op de hedendaagse scandinavische stijl hebben we een collectie tussenstukjes in geometrische vormen.

 

Omdat ze zo populair zijn hebben we nu ook een mini versie van elk model in de 4 kleuren: zilver, goud, rosé en black rhodium (€1,25/stuk)

Ideaal voor oorringen!

IMG_5083 

IMG_6152 IMG_6829

IMG_57272

 

 

Nieuw zijn deze glanzende schijven (€0,45/stuk). Heel licht, dus ideaal om grotere oorringen mee te maken zonder dat het zwaar wordt.

IMG_5496 

 

 

Figuratieve oorhaken met een vogeltje of zeesterren (€9 - €10/paar), en nieuwe mini creolen in zilver (€5/paar)

IMG_4200 IMG_3915

IMG_5326_groot

 

Etnische stijl.

De armbandjes (€15/stuk) zijn afgewerkt te koop op de webshop.

IMG_4163

IMG_6603 IMG_4140

 

 

De juwelentrend van dit moment zijn chokers!

Met het lederkoord maak je in no-time een trendy ontwerp. We hebben het in verschillende afwerkingen: met glitters, effen metallic, naturel,…

 

Makkelijk om te verwerken, en geeft meteen een strak resultaat!

IMG_45132 IMG_4185

IMG_4498 

choker_Zahia IMG_4858 

 

Geniet van het zonnetje en kom tussendoor even shoppen!



Nieuwe collectie Murano glas!

18 May 16 12:54 PM

Met de zomer in gedachten (en hopelijk ook in het vooruitzicht!) stellen we een nieuwe collectie Murano glas aan jullie voor! 

In de winkels krijg je tijdens het event 10% korting op de volledige collectie Murano glas, dus zowel op dit nieuwe materiaal als op het vaste assortiment.

 

Het is een gevarieerd aanbod met frisse, felle kleuren of net zachte pasteltinten. Allemaal authentieke stukken, handgemaakt in de jaren ‘50 in Venetië.

 

De voorraad en aantallen per kleur zijn beperkt, dus wees er snel bij!

Voor wie liever online shopt, er staat ook een selectie op de webshop!

 

Kijk verder mee en laat je inspireren!

 

Er zijn prachtige kralen met een mozaïek motief in oceaankleuren, mooie groene en blauwe tinten. (€6 - €8 per stuk)

IMG_2183 IMG_2396

IMG_2194

IMG_2402 IMG_2438

 

 

Heel bijzonder zijn deze ronde hangers! De basis is een platte ronde schijf van transparant glas, met een tekening in verschillende kleuren en bladgoud. Elk stuk is uniek! (€10 per stuk)

IMG_2345 IMG_2363 

IMG_2346

 IMG_2365 IMG_2355

 

 

Kralen in een geometrische ruitvorm of met een grafisch swirl motief. (€4 per stuk) Het geeft je halssnoer net dat beetje meer pit!

IMG_1818

IMG_1804 IMG_2448

IMG_2226 IMG_1812 

IMG_2229 

 

 

Vrolijke accentkralen met strepen en polka dots! (€2,50 - €6 per stuk)

IMG_2392 IMG_2371

 

 

We hebben ook een kleine versie van de populaire baguettes.

Ideaal om een paar oorringen mee te maken of te verwerken tot een kleurrijk halssnoer!

Ze zijn er in verschillende kleuren. (€2,50 per stuk)

IMG_1920 IMG_2309

IMG_2464

IMG_1912 IMG_1915

 

 

Kleine ronde kraaltjes met millefiori. (€0,75 per stuk)

IMG_2323 IMG_1954IMG_1933

IMG_1949 IMG_1926

 

 

Wat specialere vormen: buisjes beschilderd met roosjes (€3 per stuk), klavervormige kralen (€3,50 per stuk),…

IMG_2433 IMG_2506

IMG_2143 IMG_2428 

IMG_2373 IMG_2147

 

Druppels, sommige hebben een mooie parelmoer schijn! (€3,50 per stuk)

IMG_2488 IMG_2486IMG_2494   

 

Traanvormige kralen met strepen in aventurijn. (€4 per stuk)

IMG_2477 IMG_2501



Oh man, de mannencollectie!

16 March 16 11:45 AM

Armbandjes zijn al enkele seizoenen niet meer weg te denken uit het modebeeld, ze zijn hot stuff in modeland!

Niet enkel voor vrouwen, maar ook voor mannen zijn er vele mogelijkheden!

 

Speciaal voor onze mannelijke fans hebben we een nieuwe collectie: halfedelstenen met een matte afwerking en verschillende accentkralen!

 

De trend is sober. Combineer eenvoudige bolletjes met een accentkraal of stukjes geknoopt touw.

Zonder slotje, geregen op een elastiek die wordt vastgezet met een pletkraaltje.

DSCF6021B  

 

Prachtige blauwe sodaliet en skulls in verschillende kleuren en maten.

sodaliet IMG_4336 

 

Sneeuwvlok obsidiaan en Afrikaanse turkoois.

sneeuwlok obsidiaan

IMG_4349 afrikaanse turkoois 

 

Tijgeroog en effen zwarte agaat.

tijgeroog IMG_4283

 

Draag ze apart of combineer verschillende ontwerpen voor een stoere statement look!

DSCF6009B 

 

Jasper en howliet

IMG_4974 IMG_4342 

IMG_5001 jasper

IMG_4966 

Nu in de winkels en een selectie op de webshop!

Tip: ga voor een uniek en origineel cadeautje voor vaderdag en verras je papa met een prachtige, handgemaakte armband!



Speels en kleurrijk, Zahia for kids!

04 March 16 11:45 AM

Vier je binnenkort je communie of lentefeest?

Om je outfit op deze bijzondere dag helemaal af te maken hebben we een nieuwe collectie bedels, linkjes en kralen!

 

Prachtig materiaal om juweeltjes voor je communie of lentefeest te maken, of gewoon voor al wie houd van zomerse en kleurrijke juwelen!

 

Je kan de juwelen afgewerkt kopen in onze winkels, of je eigen ontwerp samenstellen.

Wie graag z’n eigen juweeltje maakt kan zich inschrijven voor één van onze workshops en zelf aan de slag!

Er loopt momenteel een leuke voorjaarsactie, -10% korting op alle aankopen van kralen en materiaal tijdens de workshop!

DSCF5066_2 

 

Geïnspireerd op zonnige stranddagen: krabben, vissen (volledig in zilver!), schelpjes en mini flosjkes in vrolijke kleuren!

IMG_5080 IMG_5100

IMG_4240 IMG_4382

DSCF45622

DSCF5568_2b 

 

Tropisch fruit! Bananen, papaya’s, druiven, meloenen… supertoffe houten kralen om als accent te gebruiken!

IMG_5086 DSCF4989bcommunie_website_2b

IMG_5222 IMG_5155

DSCF342b1

 

Howdy Cowboy!

Bolletjesketting in felle kleurtjes en bedeltjes in stoere Western style!

 IMG_4615 IMG_4233 

 communie_website_5B 

 IMG_4619 IMG_5122

DSCF4809n

 

Fijn en delicaat met parelgaren en bedeltjes.

DSCF3912B

DSCF3959 IMG_1021

 

Nu in de winkels en een selectie op de webshop!

Met dank aan Brussel voor de prachtige outfits!