Blog

Unieke Zahia collectie: handwerk uit India!

05 July 17 05:55 PM

Zoals jullie misschien al gezien hebben, is onze Bohemian workshop volledig vernieuwd. De bohemian style is speels en vrouwelijk. De juwelen bestaan uit verschillende laagjes ketting in combinatie met fijn uitgewerkte tussenstukjes, bedels en flosjkes.  Met deze stijl in gedachten gingen we op zoek naar nieuw materiaal, en ‘op zoek gaan’ mag je letterlijk nemen want we trokken naar India!

filigraan bedels en linkjes om zelf juwelen te maken, handgemaakt in India

In het land van duizenden geuren en kleuren, sprookjesachtige paleizen en tempels gingen we op ontdekking naar nieuwe materialen, vormen en kralen. We bezochten lokale ateliers en lieten ons onderdompelen in de overweldigende, rijke Indiase cultuur. Geïnspireerd door de prachtig uitgewerkte motieven en patronen die we tegenkwamen in de architectuur en decoratie zaten we samen met enkele lokale ontwerpers om een nieuwe collectie uit te werken. Zo ontstond een exclusieve Zahia collectie waarvan we jullie nu al een eerste stukje voorstellen!

 

De collectie is echt fantastisch mooi en bestaat uit tussenstukjes, filigraan hangers en bedels in verzilverd en verguld metaal. Stuk voor stuk zuiver handwerk uit India.

 

Het is voor ons heel belangrijk om te weten met wie samenwerken. Daarom hebben we ter plaatse de ateliers bezocht, en gezien wie en hoe er aan onze collectie wordt gewerkt. Zo zijn we er zeker van dat alles is gemaakt in goede en verantwoorde omstandigheden.

 

En nu is het eindelijk zo ver, het materiaal ligt nu in de winkels en op de webshop! Het aanbod is overal identiek.

 

En dit is nog maar het prille begin, want we werken al hard aan nieuwe collectie’s en ontwerpen. Onze reis naar India is de start van een nieuw Zahia avontuur, de ontdekkingsreis gaat verder!

 

Maar eerst natuurlijk alle aandacht naar de prachtige stukken uit deze eerste collectie!

 

vergulde hanger indiase filigraan_2indiase filigraan linkje om zelf juwelen te maken

 

De prijzen gaan van €1,25 voor de kleinere linkjes en bedeltjes tot €10 voor de grotere stukken.

 

Hieronder zie je enkele foto’s die we namen tijdens onze reis. Elk stukje is beschilderd of versierd met fijn stukwerk, spiegeltjes of halfedelstenen.

Prachtige motieven die de inspiratie vormden voor onze nieuwe collectie.

 

architectuur motieven india3 architectuur motieven india architectuur motieven india2 architectuur motieven india4

architectuur motieven india5 architectuur motieven india6 architectuur motieven india8 architectuur motieven india7 

architectuur motieven india9 architectuur motieven india10 architectuur motieven india11 architectuur motieven india12

 

Deze delicate filigraan linkjes zijn wel volledig in sterling zilver gemaakt. (€5/stuk)

 

zilveren oorringen met filigraan linkje en halfedelsteen

 

En nog meer prachtige stukken in verzilverd en verguld metaal. We hebben van bijna elk stuk zowel een verzilverde als een vergulde versie.

 

ronde link met reliëf om zelf juwelen te maken2ronde hanger gestreept om zelf juwelen te makenetnische bohemian oorringen linkjes om zelf juwelen te maken, handgemaakt in indiahangers in goud en zilver om zelf juwelen te maken, handgemaakt in India3ethnische hangers in goud en zilver om zelf juwelen te maken, handgemaakt in Indiahangers in goud en zilver om zelf juwelen te maken, handgemaakt in India4

 

Sofie ontwierp al een hele reeks oorringen met de nieuwe stukken!

 

handgemaakte oorringen met lapis lazuli en goudkleurige filigraan uit India 3hangers in goud en zilver om zelf juwelen te maken, handgemaakt in India2Bronde hanger gestreept om zelf juwelen te maken 7handgemaakte oorringen met lapis lazuli en goudkleurige filigraan uit India 4hanger pijl india verguld

 

Deze stukken lieten we speciaal maken met oogjes aan beide kanten. (€3,80/stuk)

Zo heb je voldoende mogelijkheden om er extra kralen of bedels aan te hangen.

 

handgemaakte oorringen met lapis lazuli en goudkleurige filigraan uit Indiavergulde hanger indiase filigraan_4vergulde hanger met vogel en plant indiaas handwerk_3ronde link met reliëf om zelf juwelen te maken5ronde hanger gestreept om zelf juwelen te maken6

 

En dan nog iets heel bijzonders, ghungroo! Dit zijn metalen belletjes die zijn samengeknoopt met touw. In India wordt ghungroo traditioneel als enkelbandje gedragen door klassieke dansers. Het gerinkel van de belletjes accentueert het ritme en de complexe voetbewegingen van de dans. Je kan het beschouwen als een muziekinstrument. Het aantal belletjes, of ghungru, dat gedragen wordt kan gaan van slechts 50 tot meer dan 200, afhankelijk van de expertise van de danser.

Dit zijn enkele voorbeelden van hoe ghungroo traditioneel wordt gedragen.

 

8175349210_bb1242d9af_z tumblr_mcpz59iYES1rio3vdo1_500

 

Wij lieten een draagbare versie maken met fijne metalen belletjes (die voor de handigheid geen geluid maken). Er zijn 3 verschillende kleuren waar je uit kan kiezen.

Met dit zonnige zomerweer ideaal om te dragen als enkelbandjes of armbandjes, maar je kan het ook verwerken in een halssnoer.

 

bedeltjes ketting om zelf juwelen te makenghungroo ketting met belletjes om zelf juwelen te makenGevlochten snoeren met Venetiaanse conterie

13 April 17 11:56 AM

 

Nu in de winkels, een collectie prachtige gevlochten snoertjes met echte Venetiaanse conterie! Unieke stukken om de mooiste armbanden en halssnoeren met te maken.

 

gouden en groene snoeren vintage rocailles_seed beads_zahia kralen

 

En dan nu een beetje geschiedenis, want er valt veel te vertellen over deze kleine kraaltjes, ook wel seeds beads of conterie genoemd.

 

Ze worden gemaakt door een luchtbel te blazen in gesmolten glas en dat uit te rekken tot een lange, holle tube. Het rekken van het glas kon gedaan worden door één persoon, maar werd vaak gedaan door 2 mannen die ieder een uiteinde vastnamen en snel, maar gelijkmatig tientallen meters uit elkaar gingen staan en zo één lange, dunne glasstaaf maakten.

 

De glasstaaf werd versneden in kleine stukjes, die dan in een trommel gepolijst werden om de scherpe randen af te vijlen. Nadien werden de kraaltjes opnieuw verhit om ze mooi glad te maken. 

 

In enorme houten kisten werden de kraaltjes verscheept naar Venetië waar ze, om ze te kunnen verkopen, moesten worden geregen op katoenen draad. Een geduldwerkje dat werd gedaan door vrouwen, de impiraresse. Aan elke draad zat een naald van zo’n 19 cm waarmee ze wel 40 à 60 draden tegelijkertijd regen. De vrouwen werkten vaak van thuis uit of als het mooi weer was, buiten op de pleintjes. 

 

Er zijn veel vintage foto’s te vinden van deze groepjes vrouwen aan het werk. 

 

 

Ook dit (onafgewerkte) schilderij, The Bead Stringers of Venice van John Singer Sargent geeft het tafereel sfeervol weer.

De productie van conterie in Venetië bereikte zijn hoogtepunt begin 1900 en is vandaag zo goed als volledig uitgedoofd. De Venetiaanse conterie die we nu nog kunnen vinden is dus bijna altijd vintage materiaal.

 

De snoertjes die we jullie nu aanbieden zijn gemaakt door strengen conterie in elkaar te vlechten.

We hebben snoeren in verschillende lengtes en soorten vlechtwerk. De meeste snoertjes hebben nog geen slot. Je bent dus helemaal vrij om te kiezen hoe je ze verwerkt en welke sluiting je wilt gebruiken. Daarnaast zijn er ook enkele afgewerkte halssnoeren en armbanden die je meteen zo als juweel kan dragen!

 

Vintage snoeren rocailles murano glas blauw en groen armband_Zahia snoeren vintage rocailles_seed beads_zahia kralen juwelen maken 

snoeren vintage rocailles_seed beads_groen blauw goud_zahia kralen en juwelen

snoeren vintage rocailles_seed beads_zahia kralen_2 Vintage snoeren rocailles murano glas pastel blauw halssnoer_Zahiasnoeren vintage rocailles_seed beads_zahia kralen

 

De prijzen variëren afhankelijk van de lengte van het snoer, en gaan van €15  tot €30 per stuk.

Hou ook zeker onze Facebook pagina en instagram in de gaten, daar posten we de komende dagen inspirerende ontwerpen van Valerie!

 

snoeren vintage rocailles_seed beads_zahia kralen juwelen_brons goud2 

amber snoeren vintage rocailles_seed beads_zahia kralen4 snoeren vintage rocailles_seed beads_zahia kralen juwelen_brons goud3

snoeren vintage rocailles_seed beads_zahia kralen juwelen_brons goud 

 

Lila

snoeren vintage rocailles_seed beads_lila_zahia kralen en juwelen

paars vintage rocailles_seed beads_zahia kralen juwelen_2 lila paarse snoeren vintage rocailles_seed beads_zahia kralen

 

Rood en zilver

snoeren vintage rocailles_seed beads_rood zilver_zahia kralen en juwelen2

 

Verschillende blauw en grijs-tinten

blauw zilver grijs snoeren vintage rocailles_seed beads_zahia kralen5 blauw zilver grijs snoeren vintage rocailles_seed beads_zahia kralen6blauw zilver grijs snoeren vintage rocailles_seed beads_zahia kralen4

 

Voor bruidjes zitten er ook prachtige stukken bij in parelmoer en witte tinten om romantische juwelen met te maken!

bruidsjuweel parelmoer vintage rocailles_seed beads_zahia kralen

parelmoer vintage rocailles_seed beads_zahia kralen juwelen_5

 

En zwarte snoertjes

zwart vintage rocailles_seed beads_zahia kralen zwart snoeren vintage rocailles_seed beads_zahia kralen4Nieuw : authentiek Murano glas met een etnische look

05 April 17 11:55 AM

Telkens we in het vintage lot duiken, blijven er vondsten bovenkomen. Het lijkt wel een onuitputtelijke schatkist vol verrassingen, waar we elke keer weer iets nieuws in ontdekken.

 

Zo vonden we deze magnifieke kralen met een Afrikaanse uitstraling!

Vintage kralen Muranoglas_ethnisch_9

Het zijn authentieke, handgemaakte kralen van Murano glas met een prachtige matte patina. Bijzonder mooie stukken die zich heel goed lenen voor het maken van speelse en etnisch geïnspireerde ontwerpen.

 

Het is een kleine, maar zeer mooie collectie!

Hou er dus rekening mee dat het een beperkte stock is. We hebben geprobeerd het materiaal zo gelijk mogelijk te verdelen over de winkels, maar het aanbod kan wat verschillen.

 

Oorringen met vintage kralen Muranoglas_ethnisch Vintage kralen Muranoglas_ethnisch_10Vintage kralen Muranoglas_ethnisch_8

 

Er zijn kralen met verschillende streepjesmotieven en kleurencombinaties: €4 per stuk.

En snoeren witte kraaltjes met donkerbruin streepje (€12/snoer), deze vind je ook terug op de webshop.

 

Vintage kralen Muranoglas_ethnisch_5 Halssnoer met vintage kralen Muranoglas_ethnisch_3Halssnoer met vintage kralen Muranoglas_ethnisch_6

Halssnoer met vintage kralen Muranoglas_ethnisch_2 Vintage kralen Muranoglas_ethnisch_13 

Vintage kralen Muranoglas_ethnisch_14 Halssnoer met vintage kralen Muranoglas_ethnisch_5

 

Kleine gestreepte buisjes (€0,75/stuk). Deze kan je ook terugvinden op de webshop.

 

Vintage kralen Muranoglas_ethnisch_19 

Vintage kralen Muranoglas_ethnisch_2 Oorringen met vintage kralen Muranoglas_ethnisch_4

 

Donkergroene kralen met een floraal motief (€2,50/stuk)

Vintage kralen Muranoglas_ethnisch_6

Kobaltblauwe en roodbruine kralen met witte lijnen (€2,50/stuk)

 

Vintage kralen Muranoglas_ethnisch_1

Oorringen met vintage kralen Muranoglas_ethnisch_3

 

Deze kralen liggen nu in onze winkels. Het is een beperkte maar zeer mooie collectie, dus wees er snel bij!De lentecollectie halfedelstenen: nu in de winkels!

15 February 17 04:19 PM

In het kleurenpalet van de lente en zomer zien we veel ijzige pasteltinten (zacht blauw, roze en taupe), of net heel sterk en intens groen, blauw of roze. Een fris palet dat veel mogelijkheden biedt, en waar voor ieder type wel iets tussen zit!

 

Kijk verder mee en begin al te dromen van de lente!

DSCF5439B

Fris licht blauwe celestine (€2/stuk), amazoniet (€0,60 - €4,50/stuk) en aquamarijn (€1,25/stuk)

Een heldere kleur die zin doet krijgen in zomer!

 

celestineDSCF8035

DSCF5457CIMG_1759

 

Een prachtige accentkraal deze jasper!

DSCF8046

 

De zachte roze tinten van opaal (€2 - €6/stuk) en rozenkwarts (€2,50/stuk), en het fascinerende kleurenspel van Mother of Pearl zijn prachtige kleuren voor de lente!

 

IMG_0021IMG_0008

DSCF8018C

DSCF8029IMG_1634B 

 

We zien veel ijzige grijs- en blauwtinten in het palet van de lente en zomer.

Deze labradoriet past met z’n mooie metaalachtige kleurenspel perfect in het plaatje!

Er zijn kralen in verschillende vormen en groottes, ook ruwe stukken die je als accent kan gebruiken in een halssnoer. De prijzen gaan van €1,25 tot €7,50 per stuk.

 

IMG_1673

IMG_1690IMG_1661 

 

Lapis lazuli (de bolletjes zijn €0,25/stuk, de ruwere vormen €10 - €12,50/stuk)

 

DSCF80332IMG_0017

 

Pantone verkoos ‘greenery’, een warm groen,  tot kleur van het jaar 2017.

Wie dus mee wil zijn met de trends draag dit seizoen groen!

We hebben jasper, jadeiet en jade (€1,50 - €1 - €0,40/stuk)

 

DSCF8038IMG_0014

IMG_0005DSCF8043b.

 

Fijne snoertjes met facetgeslepen zirkoon. Deze steen wordt vanwege z'n prachtige glans en schitterende fonkeling vaak verward met diamant.

We hebben deze in verschillende kleuren.

IMG_0053 

 

Gedempte oud-roze en zalmtinten agaat en zonnesteen (€1,75 - €2,25)

 

DSCF8057bIMG_1852 

IMG_1574

IMG_1589IMG_1581

 

Bruinrode en oranje tinten jaspis, verschillende vormen en maten (€1,25 - €4,50/stuk)

 

IMG_1878DSCF8065b  

DSCF8064b

 

Opaal (€2,50/stuk) en aragoniet (€0,50 - €6/stuk) in warme oranje tinten, als de kleur van een ondergaande zomerzon.

Leuk weetje, de meeste opaal is meer dan 60 miljoen jaar oud en gaat terug tot de Krijttijd toen de dinosaurussen nog op aarde rondliepen!

 

 IMG_1882IMG_1847

DSCF8061

 

Valerie ging al aan de slag met de nieuwe stenen, en creëerde weer prachtige juwelen!

 

IMG_0091IMG_1725b

IMG_1720IMG_0090

IMG_0093

 

Ovalen schijfjes nacre (€2,75/stuk), ruwe stukken opaal (€4,50/stuk) en jasper (€6,50/stuk).

 

DSCF8056 IMG_1899 

DSCF8051

IMG_0081DSCF8053

 

Grijze agaat met een lila schijn (€2,75/stuk)en jasper (€13,50/stuk)

IMG_1696IMG_0066Grote Style Me Vintage SALE! Alles aan 60 procent korting en meer!

11 January 17 01:33 PM

Update: Op grote vraag van jullie gaat de SALE opnieuw door op zondag 5 en maandag 6 februari bij Zahia Antwerpen: hetzelfde materiaal, dezelfde deals! 

Zahia Antwerpen is extra open op zondag 5 februari van 12.00 tot 17.30u en op maandag van 10.30 – 18.00u.

Voor iedereen die er niet bij kon zijn in Gent of Mechelen, dit is je kans! : )

 

 

Vergeet de solden, wij doen aan mega sales! ; )

Om plaats te maken voor nieuw materiaal, houden we bij Zahia Gent en Zahia Mechelen een grote SALE van de ‘style-me-vintage’ collectie!

Cabochons, ringen, oorhaakjes, hangers, ketting, prentjes, plakroosjes, bedeltjes … kan je scoren aan super lage outletprijzen!

We verkopen de volledige collectie aan –60% en meer!

 

Er is heel veel materiaal, en je kan fantastische deals doen!

style me vintage

We hebben de volledige ‘style-me-vintage’ collectie uit de winkels in Antwerpen, Leuven en de webshop verzameld in Gent. Ook Zahia Mechelen biedt haar vintage collectie aan dezelfde superprijzen aan.

Let op, de sale gaat dus niet door in de winkels in Antwerpen en Leuven.

 

De sale bij Zahia Gent start nu zondag 15 januari, en loopt elke dag door tot en met zaterdag 21 januari. De winkel in Gent is dus extra open op zondag 15/1 en maandag 16/1 van 10.30u tot 18u.

Bij Zahia Mechelen kan je terecht vanaf dinsdag 17/1 tot en met zaterdag 21/1.

 

In Gent zullen ook nog heel wat grabbelmanden klaarstaan! Snoeren met Tsjechisch en Boheems glas, losse (vintage) kralen,….

Zo kan je ineens alles verzamelen om meteen aan de slag te gaan met je juwelen!

IMG_0981

We hebben nog heel veel kastjes met de bijpassende transparante cabochons: zowel linkjes, bedeltjes als grotere hangers, oorhangers (ook clipsen!), haarspeldjes, broches en ringen!

 

Met deze ‘Style-me-vintage’ collectie maak je eenvoudig een volledige set juwelen die perfect bij elkaar passen!

Er zijn kastjes in brons-, oud koper of zilverkleurig.

 

vintage kastjes_vierkantvintage kastjes2_vierkant

IMG_1104prentje-lief[5]

style me vintage86a15b874beccecf8bf7a8f2bb41241c5

prentje-frida_1ringbasis-001

vintage ringstyle me vintage2-vierkant

style me vintage3

style me vintage5_vierkanttransparante cabochons_vierkant

transparante cabochons2-vierkantstyle me vintage7

1686style me vintage4_vierkant

hangerbasisbroche

Om in de hangers te kleven: mooie vintage geïnspireerde illustraties en patronen, op maat gedrukt van de cabochons.

Er zijn afbeeldingen van vogeltjes, vlinders, bloemen, poezen, pin-ups, Frida Kahlo, oude landkaarten, letters,…

 

vintage prentjes2-vierkantvintage prentjes3-vierkant 

vintage prentjes5

vintage prentjes6-vierkantvintage prentjes-vierkant  

Ook de bijpassende ketting doen we in de sale!

Er is een groot assortiment metalen kettingen, ook de populaire lavabo-ketting in brons en zilverkleurig metaal (met calotjes en sluitstukjes) zit er bij!

 

vintage ketting3_vierkant

vintage ketting2 

vintage ketting4_vierkantvintage ketting_vierkant 

 

Roosjes en bloemetjes om te kleven!

 

link-oud-goudIMG_7812

 

Om je sieraden af te werken, ook nog heel wat bedeltjes en linkjes!

 

style me vintage6-vierkantbloemetje-koraal_3

vintage bedel libelle 

strik-linkvintage bedel strikjes-vierkant

vintage bedel vogeltjes-vierkant2128

 

De sale start nu zondag 15/1 bij Zahia Gent en loopt elke dag door tot en met zaterdag 21/1.  De winkel in Gent is dus éxtra open op zondag en maandag!

Bij Zahia Mechelen kan je terecht vanaf dinsdag 17/1 tot en met zaterdag 21/1.

 

Kom zeker langs, want je kan fantastische deals doen! De volledige ‘Style-me-vintage’ collectie wordt verkocht met kortingen van –60% en meer!

 

Tot dan!

 

PS: Ben je geïnteresseerd om grote hoeveelheden aan te kopen? Vraag dan gerust naar een éxtra goede prijs! Echt alles moet weg!De feestelijke eindejaarscollectie

07 December 16 05:38 PM

Met de feestdagen in het vooruitzicht is het hoog tijd om jullie onze nieuwe feestcollectie voor te stellen!

 

En wat voor één! We stelden een prachtig assortiment samen met unieke kralen en cabochons van Murano glas.

Elk stuk is handgemaakt in Venetië, het zijn dus authentieke stukken die je nergens anders vindt.

 

Kijk verder mee en laat je inspireren, want hier maak je de mooiste feestjuwelen mee!

 

DSCF2641 DSCF2651

 

Ellipsvormige kralen met een sierlijk motief in aventurijn, verschillende kleuren (€4,50/stuk)

 

DSCF2731 

DSCF26042 DSCF2753_gespiegeld

 

Halve maantjes (€5/stuk), verschillende kleuren met aventurijn.

 

Aventurijn is een glaspasta met hele kleine koperen schilfertjes, die ontwikkeld werd in Venetië in de 17e eeuw. Omdat de koperdeeltjes smelten bij hoge temperaturen kan de pasta niet in heet glas verwerkt worden, maar moet men wachten tot het lauw is. Een heel delicaat proces dat veel ervaring vraagt van de perlere of kralenmaaksters.

 

DSCF2780 

DSCF2787 DSCF2870

 

Organische, onregelmatige vormen (€8/stuk)

 

DSCF2928 DSCF2920

DSCF2915

DSCF2993 DSCF2927

 

Speelse vormen in wat fellere kleurtjes, met goud- en zilverfolie (€2,50 - €7/stuk)

Sommigen zien er een stoplicht in, anderen dan weer snoepjes of ogen… ze spreken zeker tot de verbeelding!

 

DSCF2827 DSCF2716 

DSCF2684

DSCF2707 DSCF2903 

 

Valerie liet zich inspireren door deze nieuwe collectie en maakte er dit halssnoer mee.

Ze verwerkte de kralen van Murano glas samen met halfedelstenen en cabochons tot dit uniek stuk!

 

DSCF2437

 

Naast kralen hebben we ook een prachtige selectie cabochons.

Je kan ze kleven op een ring, hanger, oorstekers… er zijn tal van mogelijkheden om ze te verwerken tot het perfecte accessoire voor tijdens de feestdagen!

 

DSCF2343 DSCF23182 

DSCF2316

DSCF2311 DSCF2349

 

Ronde hangers. Sommige hebben al een gaatje, andere kan je gebruiken om te kleven.

De basis is een platte ronde schijf van transparant glas, met een tekening in verschillende kleuren en bladgoud. (€10/stuk)

 

DSCF2950 IMG_0343

DSCF2952

 

Deze nieuwe collectie ligt nu in alle winkels, klaar om verwerkt te worden in jullie creatieve ontwerpen!

Er staat ook een selectie online op de webshop.

 

PS: In december zijn onze winkels enkele dagen extra open!  Zo kan je gezellig komen shoppen voor je feestjuwelen en cadeautjes wanneer het jou past.

Een overzicht van alle extra openingsuren vind je hier.

 

Fijne feestdagen!Extra openingsuren in december!

06 December 16 12:16 PM

Met de feestdagen in het vooruitzicht zijn onze winkels in december extra geopend.

Zo kan je gezellig komen shoppen voor je feestjuwelen en cadeautjes wanneer het jou past!

 

DSCF23182

 

Hieronder vind je een overzicht per winkel:

 

Zahia Antwerpen is extra open op:

- zondag 4 december van 13.00 tot 17.00u

- zondag 11 en 18 december van 14.00 tot 18.00u

- maandag 5, 12, 19 en 26 december van 10.30 tot 18.00u

 

Zahia Gent is extra open op:

- zondag 11 en 18 december van 10.30 tot 17.00u

- maandag 19 december van 13.30 tot 18.00u

 

Zahia Leuven is extra open op:

- zondag 11 en 18 december van 14.00 tot 18.00u

- maandag 19 december van 14.00 tot 18.00u

 

Zahia Mechelen is extra open op:

- maandag 5, 12 en 19 december van 13.00 tot 18.00u

- zondag 11 en 18 december van 10.30 tot 18.00u

- vrijdag 23 december late night shopping tot 21.00u!

 

Van harte welkom!De najaarscollectie halfedelstenen!

12 October 16 03:01 PM

Yay! Hier zijn ze de dan!

Calcedoon, agaat, tijgeroog, labradoriet, obsidiaan,… De nieuwe collectie halfedelstenen ligt vanaf vrijdag in de winkels!

 

Kijk verder mee en laat je inspireren, want hier maak je de mooiste juwelen mee!

IMG_8401 

 

Hierboven zie je agaat in prachtige oker en oranje tinten (€4,25/stuk), en hieronder snoertjes mookaiet (€50/snoer) en grote, organische vormen jaspis (€12/stuk)

IMG_8438IMG_8420

IMG_9051IMG_8797N

 

Snoertjes met fijne hematiet kraaltjes, metallic met een bijzondere matte afwerking (€12, €15 en €25/snoer)

IMG_9066 

 

Agaat in ruitvorm (€1/stuk) en prachtige gedraaide kralen calcedoon (€6/stuk)

 

IMG_8501IMG_8775

 

Trendy open cirkels aventurijn (€5,50/stuk) in een zacht poederroze, zonnesteen (€1,50/stuk) en gele bolletjes agaat (€1,50 - €2,25/stuk)

 

IMG_9042 

IMG_9081IMG_8722

 

Tijgeroog: bolletjes in verschillende maten in een matte of glanzende afwerking (€0,75, €1 en €1,25/stuk), en druppels (€3,50/stuk)

 

IMG_8368

IMG_8392IMG_9084 

 

Een blijver, het wondermooie labradoriet. Onder de juiste hoek en lichtinval verschijnen de mooiste kleuren!

We hebben verschillende vormen en maten (€1,50 - €2,25 - €4,75/stuk)

 

IMG_8734 

 

Platte schijfjes labradoriet (€1,50/stuk), bijzondere fossiel stenen (€1,75 - €3/stuk) en zonnesteen (€1,50/stuk)

 

IMG_9090IMG_8350

IMG_8323zonnesteen  

 

Het zijn net ijspegels, deze ruwe staafjes kwarts (€0,50/staafje)

 

IMG_9112b

 

Dit intens groen is één van de trendkleuren voor het najaar!

We hebben platte druppels jaspis (€1,50/stuk), grote platte kralen agaat (€3,50/stuk en €14/stuk), facetgeslepen bolletjes (€1,75/stuk) en druppels (€4,50/stuk)

 

IMG_8493

IMG_8497IMG_8686

IMG_8672IMG_9100

 

De diepe wijnrode tint van deze robijn is een prachtige kleur voor de winter! Eén van mijn favorieten ;)

Kralen in verschillende maten (€1 - €2 - €4/stuk)

robijn 

 

Jaspis (€6/stuk), fijne kraaltjes spinel (€30/snoer) en obsidiaan (€3,50 - €4,25 – €4,75/stuk)

 

IMG_8976IMG_8991

IMG_8966IMG_8963

 

Voor wie graag wat feller rood heeft zijn er ook nieuwe bolletjes van bamboekoraal (€1,50 - €2/stuk), agaat (€0,75/stuk) en kersenkwarts (€1/stuk)

 

IMG_8928IMG_8785

IMG_8513 

 

Naast de halfedelstenen hebben we ook veel nieuwe snoertjes van kristalglas.

Het zijn fijne facetgeslepen kraaltjes met een schitterende glans! Een snoertje is €12. Hiervan vind je ook een selectie op de webshop!

 

IMG_7932 IMG_8899  

IMG_8904

IMG_8851 IMG_8886

 

Hou zeker ook onze facebook en instagram in de gaten voor inspirerende ontwerpen!Onze zomerfavorieten!

10 August 16 05:55 PM

 

Het beloofd stralend weer te worden, daarom hebben we hier onze favoriete ontwerpen en juwelen voor de zomer bij elkaar gebracht.

Laat je inspireren en kijk verder mee voor een instant vakantiegevoel!

IMG_4688_2

 

De ultieme zomeraccessoires zijn natuurlijk armbandjes en enkelbandjes.

 

Met onze uitgebreide collectie bedels en linkjes: krabben, visjes, schelpjes… kom je in combinatie met touw, stukjes geregen met Miyuki’s of fijne kraaltjes en flosjkes meteen tot een fris ontwerp.

IMG_4727B flosjkes_2enkelbandjes_2

 

 

Met de v-vormige ketting

IMG_4781 IMG_2638

 

 

Schattige bedeltjes en halfedelstenen in kleuren om vrolijk van te worden!

IMG_3940 IMG_3739B

IMG_5221 

IMG_3754 IMG_3958

IMG_3682 IMG_3717

IMG_3742 IMG_3680

 

 

Geïnspireerd op de hedendaagse scandinavische stijl hebben we een collectie tussenstukjes in geometrische vormen.

 

Omdat ze zo populair zijn hebben we nu ook een mini versie van elk model in de 4 kleuren: zilver, goud, rosé en black rhodium (€1,25/stuk)

Ideaal voor oorringen!

IMG_5083 

IMG_6152 IMG_6829

IMG_57272

 

 

Nieuw zijn deze glanzende schijven (€0,45/stuk). Heel licht, dus ideaal om grotere oorringen mee te maken zonder dat het zwaar wordt.

IMG_5496 

 

 

Figuratieve oorhaken met een vogeltje of zeesterren (€9 - €10/paar), en nieuwe mini creolen in zilver (€5/paar)

IMG_4200 IMG_3915

IMG_5326_groot

 

Etnische stijl.

De armbandjes (€15/stuk) zijn afgewerkt te koop op de webshop.

IMG_4163

IMG_6603 IMG_4140

 

 

De juwelentrend van dit moment zijn chokers!

Met het lederkoord maak je in no-time een trendy ontwerp. We hebben het in verschillende afwerkingen: met glitters, effen metallic, naturel,…

 

Makkelijk om te verwerken, en geeft meteen een strak resultaat!

IMG_45132 IMG_4185

IMG_4498 

choker_Zahia IMG_4858 

 

Geniet van het zonnetje en kom tussendoor even shoppen!Nieuwe collectie Murano glas!

18 May 16 12:54 PM

Met de zomer in gedachten (en hopelijk ook in het vooruitzicht!) stellen we een nieuwe collectie Murano glas aan jullie voor! 

In de winkels krijg je tijdens het event 10% korting op de volledige collectie Murano glas, dus zowel op dit nieuwe materiaal als op het vaste assortiment.

 

Het is een gevarieerd aanbod met frisse, felle kleuren of net zachte pasteltinten. Allemaal authentieke stukken, handgemaakt in de jaren ‘50 in Venetië.

 

De voorraad en aantallen per kleur zijn beperkt, dus wees er snel bij!

Voor wie liever online shopt, er staat ook een selectie op de webshop!

 

Kijk verder mee en laat je inspireren!

 

Er zijn prachtige kralen met een mozaïek motief in oceaankleuren, mooie groene en blauwe tinten. (€6 - €8 per stuk)

IMG_2183 IMG_2396

IMG_2194

IMG_2402 IMG_2438

 

 

Heel bijzonder zijn deze ronde hangers! De basis is een platte ronde schijf van transparant glas, met een tekening in verschillende kleuren en bladgoud. Elk stuk is uniek! (€10 per stuk)

IMG_2345 IMG_2363 

IMG_2346

 IMG_2365 IMG_2355

 

 

Kralen in een geometrische ruitvorm of met een grafisch swirl motief. (€4 per stuk) Het geeft je halssnoer net dat beetje meer pit!

IMG_1818

IMG_1804 IMG_2448

IMG_2226 IMG_1812 

IMG_2229 

 

 

Vrolijke accentkralen met strepen en polka dots! (€2,50 - €6 per stuk)

IMG_2392 IMG_2371

 

 

We hebben ook een kleine versie van de populaire baguettes.

Ideaal om een paar oorringen mee te maken of te verwerken tot een kleurrijk halssnoer!

Ze zijn er in verschillende kleuren. (€2,50 per stuk)

IMG_1920 IMG_2309

IMG_2464

IMG_1912 IMG_1915

 

 

Kleine ronde kraaltjes met millefiori. (€0,75 per stuk)

IMG_2323 IMG_1954IMG_1933

IMG_1949 IMG_1926

 

 

Wat specialere vormen: buisjes beschilderd met roosjes (€3 per stuk), klavervormige kralen (€3,50 per stuk),…

IMG_2433 IMG_2506

IMG_2143 IMG_2428 

IMG_2373 IMG_2147

 

Druppels, sommige hebben een mooie parelmoer schijn! (€3,50 per stuk)

IMG_2488 IMG_2486IMG_2494   

 

Traanvormige kralen met strepen in aventurijn. (€4 per stuk)

IMG_2477 IMG_2501Oh man, de mannencollectie!

16 March 16 11:45 AM

Armbandjes zijn al enkele seizoenen niet meer weg te denken uit het modebeeld, ze zijn hot stuff in modeland!

Niet enkel voor vrouwen, maar ook voor mannen zijn er vele mogelijkheden!

 

Speciaal voor onze mannelijke fans hebben we een nieuwe collectie: halfedelstenen met een matte afwerking en verschillende accentkralen!

 

De trend is sober. Combineer eenvoudige bolletjes met een accentkraal of stukjes geknoopt touw.

Zonder slotje, geregen op een elastiek die wordt vastgezet met een pletkraaltje.

DSCF6021B  

 

Prachtige blauwe sodaliet en skulls in verschillende kleuren en maten.

sodaliet IMG_4336 

 

Sneeuwvlok obsidiaan en Afrikaanse turkoois.

sneeuwlok obsidiaan

IMG_4349 afrikaanse turkoois 

 

Tijgeroog en effen zwarte agaat.

tijgeroog IMG_4283

 

Draag ze apart of combineer verschillende ontwerpen voor een stoere statement look!

DSCF6009B 

 

Jasper en howliet

IMG_4974 IMG_4342 

IMG_5001 jasper

IMG_4966 

Nu in de winkels en een selectie op de webshop!

Tip: ga voor een uniek en origineel cadeautje voor vaderdag en verras je papa met een prachtige, handgemaakte armband!Speels en kleurrijk, Zahia for kids!

04 March 16 11:45 AM

Vier je binnenkort je communie of lentefeest?

Om je outfit op deze bijzondere dag helemaal af te maken hebben we een nieuwe collectie bedels, linkjes en kralen!

 

Prachtig materiaal om juweeltjes voor je communie of lentefeest te maken, of gewoon voor al wie houd van zomerse en kleurrijke juwelen!

 

Je kan de juwelen afgewerkt kopen in onze winkels, of je eigen ontwerp samenstellen.

Wie graag z’n eigen juweeltje maakt kan zich inschrijven voor één van onze workshops en zelf aan de slag!

Er loopt momenteel een leuke voorjaarsactie, -10% korting op alle aankopen van kralen en materiaal tijdens de workshop!

DSCF5066_2 

 

Geïnspireerd op zonnige stranddagen: krabben, vissen (volledig in zilver!), schelpjes en mini flosjkes in vrolijke kleuren!

IMG_5080 IMG_5100

IMG_4240 IMG_4382

DSCF45622

DSCF5568_2b 

 

Tropisch fruit! Bananen, papaya’s, druiven, meloenen… supertoffe houten kralen om als accent te gebruiken!

IMG_5086 DSCF4989bcommunie_website_2b

IMG_5222 IMG_5155

DSCF342b1

 

Howdy Cowboy!

Bolletjesketting in felle kleurtjes en bedeltjes in stoere Western style!

 IMG_4615 IMG_4233 

 communie_website_5B 

 IMG_4619 IMG_5122

DSCF4809n

 

Fijn en delicaat met parelgaren en bedeltjes.

DSCF3912B

DSCF3959 IMG_1021

 

Nu in de winkels en een selectie op de webshop!

Met dank aan Brussel voor de prachtige outfits!Zahia Antwerpen wordt tijdelijk OUTLET!

20 January 16 12:51 PM

stockverkoop_blog_68x40mm

Vanaf vrijdag 22 januari tot en met maandag 25 januari: mega stockverkoop bij Zahia Antwerpen!

Om plaats te maken voor nieuw materiaal houden we een grote stockverkoop! De workshopruimte achteraan is omgetoverd tot een prachtig outlet-paradijs met topdeals!

 

Het aanbod is heel divers: Tsjechische, Indische en Boheemse glaskralen, halfedelstenen, cabochons, ketting, findings, vintage Muranoglas, parelgaren, etalage- en decoratiemateriaal, kleine meubeltjes… allemaal aan superlage prijzen! Er zijn kortingen tot –70%! Alles moet weg!

 

Er is een zeer groot aanbod kralen! Grabbelmanden vol Tsjechisch glas, halfedelstenen, vintage kralen,…

> €0,30 per gram

stockverkoop_kralen_2 

stockverkoop_kralen_6 stockverkoop_kralen_8

stockverkoop_kralen_7 stockverkoop_kralen_20

stockverkoop_kralen_5 stockverkoop_kralen_3

stockverkoop_kralen_15 IMG_3139

stockverkoop_kralen_1 stockverkoop_kralen_12

stockverkoop_kralen_11 stockverkoop_kralen_19

stockverkoop_kralen_13

stockverkoop_kralen_14 stockverkoop_kralen_17

 

snoeren met Boheemse en Indische glaskralen

IMG_3334 2015033114.53.43 

2015033114.52.21 2015033114.32.15 

 

Handgemaakte vintage rocailles in verschillende kleuren!

> €0,50 per gram

 IMG_2964 stockverkoop_kralen_16 

 

Bloemetjes! Er zijn zowel kralen als cabochons, verschillende maten en kleuren.

> €0,30 per gram

stockverkoop_bloemetjes IMG_3244

 

Vintage Murano glas: handgemaakte bloemen, blaadjes en schattige vogeltjes.

Elk stukje glas zit al op een plooibare koperen T-pen, makkelijk om meteen te verwerken!

Deze stukken waren heel populair om juwelen mee te maken in de jaren ‘30. Je kan er hier meer over lezen.

> €0,50 per gram.

stockverkoop_vintagemurano_1 stockverkoop_vintagemurano_5

stockverkoop_vintagemurano_4 

stockverkoop_vintagemurano_2 stockverkoop_vintagemurano_3 

 

Unieke mondgeblazen kralen van Muranoglas. In een effen kleur of afgewerkt met bladgoud.

IMG_3250 IMG_3263 

 

 Diverse sluitingen, findings, kralenkapjes en kralen. Vintage metaal uit de jaren 1950!

> €0,30 per gram

stockverkoop_metaal_5 17

53 14

 

Oorclipsen, verschillende maten.

> €0,30 per gram

stockverkoop_metaal_4 stockverkoop_metaal_3

 

Uitgebreide collectie ketting! Er zijn verschillende kleuren metaal en afwerkingen, ook vintage ketting!

> €0,30 per gram

IMG_3322    

stockverkoop_ketting_7  

stockverkoop_ketting_3 stockverkoop_ketting_8

stockverkoop_ketting_10 stockverkoop_ketting_11

 

Afgewerkt met een slotje, +/- 45 cm.

> €1,50 per stuk

stockverkoop_ketting_5 stockverkoop_ketting_6

 

Satijnkoord, verschillende kleuren en maten!

> €3 - €5 per bobijn

IMG_3307 IMG_3300

IMG_3297 IMG_3313  

 

Rijgdraad, bobijntjes voor slechts €3,50!

rijgdraad

 

Divers aanbod taxidermie en decoratiemateriaal, schaaltjes en meubeltjes uit het Verre Oosten.

taxidermie en decoratie

stockverkoop_decoratie IMG_2845

 

Authentieke letterzetkasten in verschillende maten en kleine meubeltjes.

IMG_2784

IMG_2817 IMG_3329

 

Dit is slechts een greep uit het aanbod, kom het volledige gamma ontdekken in de winkel in Antwerpen!

 

Nu vrijdag 22, zaterdag 23 en maandag 25/1 van 10.30u tot 18u en zondag 24/1 van 13u tot 17u.

 

Laat deze kans niet liggen, prachtig materiaal aan superprijzen! Ben je geïnteresseerd in grote hoeveelheden, vraag dan gerust naar een éxtra goede prijs! :)Unieke vintage halssnoeren met filigraan!

06 January 16 03:46 PM

 

Uit het lot vintage Murano selecteerden we een unieke collectie lange halssnoeren. Volledig afgewerkt met handgemaakte kralen van Muranoglas, Boheems glas en filigraan linkjes. Authentieke stukken uit de jaren ‘50!

 

Draag er enkele bij elkaar voor een vintage look, of knip ze los en verwerk de kralen en metalen stukjes tot een nieuw juweel!

 

Dit is de deal:

1 snoer is €15

2 snoeren is € 12 per snoer

vanaf 3 snoeren is het slechts €10 per snoer!

 

Deze snoeren liggen in alle Zahia winkels! Ook op de webshop staat een uitgebreide collectie!

 

IMG_7389

 

Blauwe tinten:

IMG_2210 IMG_2293  

IMG_2221 

IMG_2301 IMG_2344 

 

Groene tinten:

IMG_2389 IMG_2406 IMG_2225 

IMG_2316 IMG_2350

 

Warm oranjerood:

IMG_2424 

IMG_2401 IMG_2321

 

Lila & paars:

IMG_2444 IMG_2412 IMG_2331 

IMG_2376 IMG_2460Extra openingsuren in december

10 December 15 04:04 PM

Met de feestdagen in het vooruitzicht zijn we in december enkele dagen extra geopend.

Hieronder vind je een overzicht per winkel.

 

 

Zahia Antwerpen is extra geopend op:

- zondag 13/12 en 20/12 van 13u - 18u

- donderdag 24/12 en 31/12 van 10.30u – 16u

 

Zahia Gent is extra geopend op:

- zondag 13/12 en 20/12 van 10u - 17u

- maandag 14/12 en 21/12 van 13.30u – 18u 

- donderdag 24/12 en 31/12 van 10u30 - 16u 

 

Zahia Leuven is extra geopend op:

- zondag 13/12 van 10u30 tot 18u

- zondag 20/12 van 13u tot 18u

- maandag 14/12 en 21/12 van 13u tot 18u

- donderdag 24/12 en 31/12 van 10u30 tot 16u

 

Zahia Mechelen is extra geopend op:

- zondag 13/12, 20/12 en 27/12 van 11u tot 18u

- donderdag 24/12 en 31/12 van 10.30u – 16u

 

Zahia Brugge is extra geopend op:

- zondag 13/12, 20/12 en 27/12 van 13u tot 18u

- donderdag 24/12 en 31/12 van 10.30u – 16u

 

Van harte welkom om je kerstcadeautjes te komen shoppen!